Școlile sunt închise, dar numărul cazurilor crește! Câţi elevi şi profesori sunt infectați

Școlile sunt închise, dar numărul cazurilor crește! Câţi elevi şi profesori sunt infectați

Numărul cazurilor de COVID-19 în rândul elevilor și cadrelor didactice din Cluj crește de la o zi la alta.

Numărul infectărilor la această dată a ajuns la 268, cu 14 mai multe decât în urmă cu o zi. Este vorba de 163 de elevi din 81 de școli și de 105 de cadre didactice din 82 de unități de învățământ.

Ieri, la nivelul județului Cluj, 259 de unități de învățământ (dintr-un total de 423) funcționau în scenariul roșu, adică cu predare exclusiv online. 

Astfel, conform Inspectoratului Școlar Județean, miercuri, la nivelul judeţului, situația a fost următoarea:

- în 259 de unități de învățământ cursurile s-au ținut online, după scenariul 3 (roşu),
- 20 de unități de învățământ au funcționat în scenariul 2 (galben), adică hibrid, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a,
- în 144 de unități de învățământ preuniversitar din județ s-a aplicat scenariul 1 (verde), adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

 

Comenteaza