Se pregătesc semifinalele olimpiadei de cultură generală

Se pregătesc semifinalele olimpiadei de cultură generală
Aproape 800 de tineri clujeni s-au calificat în semifinalele Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni.

1.700 de tineri au participat săptămâna trecută la „sferturile" concursului CuGeT, un proiect lansat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj. Dintre aceştia, circa 800 au acumulat punctajul necesar pentru a trece mai departe, calificându-se în semifinala competiţiei, care va avea loc la sfârşitul lunii februarie.

„Interesul tinerilor pentru competiție ne-a depășit așteptările la această primă ediție, mai ales cel manifestat de elevi, ceea ce ne încurajează să continuăm demersul de a recompensa cunoștințele de cultură generală. Prin CuGeT vrem să contribuim la dezvoltarea generației următoare", a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

Proiectul CuGeT a fost lansat în toamna trecută, fiind gândit ca o competiție desfășurată în mai multe etape, ce culminează cu finala. Se adresează tinerilor de 14-25 de ani din Cluj-Napoca, împărțiți în trei categorii de vârstă: clasele IX-X, clasele XI-XII și tinerii de 18-25 de ani. În competiție s-au înscris 22 de licee din Cluj-Napoca, cu un total de aproximativ 7.200 de elevi. Acestora li se adaugă alți 300 de tineri înscrişi online. La fiecare etapă, participanții au la dispoziție 15 minute pentru a răspunde unui chestionar cu 25 de întrebări, iar la proba următoare se califică cei care au răspuns corect la minim 20 de întrebări.

Valoarea totală a premiilor puse în joc în cadrul competiției este de peste 40.000 de lei, net. La fiecare din cele trei categorii (clasele IX-X, XI-XII și tineri de 18-25 de ani), câștigătorii vor primi câte 5.000 de lei, ocupanții locului doi - câte 3.500 de lei, și cei de pe locul trei - câte 2.000 de lei. Toți finaliștii vor fi recompensați cu câte 150 de lei, în cadrul finalei care se va desfășura în aprilie.

 

 

Comenteaza