Simulare Evaluarea Națională 2023. Peste 5.500 de elevi din Cluj susțin proba la Matematică

Simulare Evaluarea Națională 2023. Peste 5.500 de elevi din Cluj susțin proba la Matematică

Marți, 21 martie, elevii de clasa a VIII-a dau proba scrisă la Matematică din cadrul simulării Evaluării Naționale 2023. Rezultatele simulării examenului de Evaluare Națională vor fi comunicate miercuri, 29 martie.

La nivelul județului Cluj simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii claselor a VIII-a se desfășură în 124 de unități de învățământ preuniversitar, dintre care 46 de unități de învățământ sunt din municipiul Cluj-Napoca.

Din totalul celor 5795 elevi de clasa a VIII-a, 3050 de elevi sunt din municipiul Cluj-Napoca.

Probele au început la ora 9:00, iar timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Toate sălile de clasă în care se susțin probele scrise sunt dotate cu sisteme de supraveghere video și audio.

Ieri, 20 martie, a avut loc proba la Limba română (detalii AICI), iar mâine, miercuri 22 martie 2023, va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele simulării examenului de Evaluare Națională vor fi comunicate miercuri, 29 martie. Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Comenteaza