Site dedicat şcolilor profesionale din judeţ

Site dedicat şcolilor profesionale din judeţ
Pentru anul şcolar 2016-2017, în județul Cluj există 920 de locuri disponibile pentru învățământul profesional în 57 de unităţi, instalator, frizer, bucătar, lăcătuş, sudor, electronist, mecanic auto sau lucrător hotelier fiind doar câteva dintre calificările cuprinse în oferta educaţională.

Şcolile profesionale în sistem dual reprezintă o soluţie pentru reducerea ratei şomajului în rândul tinerilor, astfel că elevii au şansa de a obţine un contract cu un agent economic care poate garanta un viitor loc de muncă după terminarea şcolii profesionale.

Pentru a face cunoscute toate oferta educaţională şi pentru a-i convinge pe tineri că e profitabil să înveţe meserie, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a lansat un website dedicat învăţământului profesional din judeţ.

"Am avut caravana meseriilor care a colindat tot judeţul, în mediul urban şi rural, apoi am avut întâlnirile cu agenţii economici pe care am încercat să-i convingem să devină partenerii noştri în tot acest demers, iar acum avem un website dedicat învăţământului profesional din Cluj. În conţinutul acestuia există informaţii ce-i vizează pe părinţi, dar şi rubrici dedicate exclusiv elevilor.

Am încercat să demontăm câteva mituri legate de diverse meserii, prin povestioare ilustrate, tocmai pentru a le arăta tinerilor că au şansa la un trai bun. Anul trecut am încercat să facem clasă de sudori, cererea pe piaţa locală este foarte mare. Nu a fost interes. Tinerii nu ştiu că, la finalul studiilor, pot lua 2.000 de lei lunar în mână şi în câţiva ani, dacă se ţin de treabă, venitul lor poate ajunge şi la 5.000-6.000 de lei", explică Valentin Cuibus, inspector şef al ISJ Cluj.

Site-ul cuprinde oferta educaţională la nivelul judeţului Cluj - domeniile de pregătire şi calificările profesionale disponibile şi calendarul de admitere pentru anul şcolar 2016-2017. Înscrierile pentru învăţământul profesional se fac direct la sediile celor 57 de şcoli.

Comenteaza