Situația COVID în școlile din Cluj. Câți elevi sunt infectați și câte clase sunt online

Situația COVID în școlile din Cluj. Câți elevi sunt infectați și câte clase sunt online

Numărul cazurilor de COVID-19 în școlile și grădinițele din județul Cluj s-a înjumătățit față de săptămâna trecută.

În județul Cluj sunt 209 cazuri active de boală în rândul elevilor/preșcolarilor. Numărul infectărilor s-a înjumătățit față de săptămâna anterioară, când erau 401 copii bolnavi. În rândul angajaților din învățământ sunt 57 persoane bolnave, față de 103 săptămâna trecută.

A scăzut și numărul claselor suspendate din cauza virusului - în 444 de școli și grădinițe din cele 447 din județ cursurile se desfășoară cu prezență fizică și sunt 40 clase suspendate din cauza COVID, asta după ce săptămâna trecută erau online 60 de clase/grupe.

Din cele 40 de clase suspendate, 38 sunt în Cluj-Napoca, una în Turda și una în comuna Aghireșu. Cele mai multe clase închise au Liceul Teoretic "Elf" Cluj-Napoca - 14 și Școala Postliceală "F.E.G." Cluj-Napoca - 12. 

În această săptămână, în județ au fost aplicate 164.780 de teste non-invazive elevilor, efectuate din proba de salivă și s-au raportat 79 de rezultate pozitive. Dintre acestea, 71 au fost reconfirmate ca fiind pozitive prin testare PCR, 6 au fost infirmate, iar pentru alte 2 teste rezultatele PCR sunt în curs de procesare.

Comenteaza