Studenţii, aşteptaţi să îşi ia în primire căminele. Începe perioada de cazare la UBB

Studenţii, aşteptaţi să îşi ia în primire căminele. Începe perioada de cazare la UBB
Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai se pregătesc să se instaleze în cămine. Conducerea instituţiei de învăţământ superior a anunţat debutul perioadei de cazare.

Începând de vineri, 25 septembrie, cu doar trei zile înainte de începerea noului an universitar, studenţii sunt aşteptaţi să îşi revendice locul în cămine.

În prima zi se vor caza toţi studenţii din anul I de studiu de la nivel licență, pentru ca sâmbătă să fie rândul celor din anii II şi III, tot de la nivel licenţă, să îşi ia în primire noile "case". Duminică urmează să fie cazaţi studenţii din anul IV de la nivel licență, cei care urmează cursuri de masterat şi toţi cei care, din motive bine întemeiate, nu au reuşit să se prezinte în zilele stabilite la cămin.

Studenţii, alungaţi din cămine în timpul verii

Pentru ca studenţii să aibă parte de condiţii decente, pe perioada vacanţei Direcţia Generală Administrativă a UBB a efectuat mai multe lucrări de reparaţii în cămine, motiv pentru care acestea au fost închise pe perioada verii, spre profunda nemulţumire a studenţilor care s-au văzut nevoiţi să îşi caute chirie pentru a putea rămâne în oraş.

La presiunea lor, conducerea universităţii a decis ca studenţii doctoranzi, cei care îşi desfăşoară stagiile de practică obligatorie, cei care sunt membri în echipe de cercetare sau de organizare a unor manifestări naţionale şi internaţionale, cei implicaţi în programe de internship, studenții proveniți din centre de plasament și orfanii de ambii părinți să beneficieze de un spațiu de cazare într-un cămin disponibil oferit prin rotaţie.

Căminele UBB, reparate în timpul verii

Pe perioada vacanţei de vară, în cămine s-au efectuat reparaţii, dezinsecții, dezinfecții şi igienizări pe coridoare, casa scării, oficii, fumoare, grupuri sanitare, săli de lectură şi camere. În planul de execuţie al lucrărilor au fost cuprinse şi amenajarea cabinelor pentru portari, înlocuirea obiectelor sanitare uzate, schimbarea instalației de apă şi suplimentarea prizelor din sălile de lectură.

De asemenea, au fost întreprinse și o serie de lucrări de exterior, precum repararea tencuielii, înlocuirea placajelor ceramice pentru scările de acces, refacerea finisajelor deteriorate, repararea elementelor de tinichigerie și refacerea perimetrală a trotuarelor de protecție cu asfalt și borduri noi.

Valoarea totală a lucrărilor a fost de peste 1.440.000 de lei, iar în prezent sunt în desfășurare achiziții pentru lenjerii, pilote, perne, saltele şi scaune. Toate căminele UBB sunt dotate cu săli de lectură, iar accesul la internet este gratuit.

Universitatea Babeș-Bolyai pune la dispoziția studenților 5.204 locuri de cazare, în cele 17 cămine pe care le are în administrare. Costul unui loc într-o cameră variază de la cămin la cămin în funcție de gradul de confort și se încadrează între 100 şi 170 de lei/lună. 

Comenteaza