Studenţii din centrele universitare din toată lumea se reunesc la Cluj. Punctul forte: concurs de antreprenoriat cu premii

Studenţii din centrele universitare din toată lumea se reunesc la Cluj. Punctul forte: concurs de antreprenoriat cu premii
Tineri din diverse centre universitare ale lumii se vor reuni la Cluj-Napoca între 7 şi 10 mai pentru a lua parte la Congresul Studenţilor din România. În agenda evenimentului este inclus şi un concurs de antreprenoriat cu premii.

 

Ediţia de anul acesta are ca principală temă de dezbatere, ca răspuns la solicitările anterioare, antreprenoriatul. În acest sens, organizatorii vin în sprijinul studenţilor printr­-o serie de evenimente care au ca scop stimularea spiritului antreprenorial, îmbunătăţirea cunoştinţelor în acest domeniu şi punerea în contact a studenţilor cu oameni de afaceri de succes.

"Este pentru prima dată când Congresul Studenţilor din România se desfăşoară la nivel internaţional, fapt ce se materializează prin participarea la eveniment a numeroși studenți din ţară şi din străinătate, limba de comunicare adoptată pentru toate activităţile fiind limba engleză", au afirmat reprezentanţii Uniunii Studenţilor din România (USR), organizatorul evenimentului. 

Agenda cuprinde o sesiune de workshop-­uri structurate pe două nivele, începători şi avansaţi, unde se vor fixa atât aspecte concrete despre întocmirea unui plan de afaceri corect şi cu potenţial maxim de reuşită, cât şi paşi şi strategii de dezvoltare a unei afaceri şi modalităţi de accesare a fondurilor europene. În cadrul evenimentului vor mai avea loc şi două side-event-­uri unde se vor prezenta două modele de afaceri de succes.

Un punct deosebit va fi concursul de start-up-­uri, concurs la care tinerii antreprenori vor prezenta idei şi planuri de afaceri ce vor fi jurizate de către o comisie de specialişti în domeniu, urmând ca cele mai bune 10 idei de afaceri să fie premiate. Decernarea câştigătorilor va avea loc în ultima zi de activitate a Congresului, în cadrul adunării plenare la care vor participa oficialităţi, reprezentanţi ai Ministerului Tineretului și Sportului, ai Universității Babeș-­Bolyai, ai Academiei de Muzică Gheorghe Dima, ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, ai Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, ai mediului non­-guvernamental, persoane cunoscute din mediul de afaceri şi investitori. 

Participanții vor fi cazați la Grand Hotel Napoca, iar spațiile de desfășurare a workshop-urilor, dar și ale celorlalte activități din cadrul Congresului vor fi reprezentate de sălile de conferință ale hotelului.

Comenteaza