Studenţii UBB au început să-şi primească tabletele gratuite

Studenţii UBB au început să-şi primească tabletele gratuite
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a început să împartă tabletele PC promise la începutul verii tuturor studenţilor de anul I de la nivelul de licenţă şi masterat înscrişi la forma de învăţământ la distanță sau cu frecvență redusă.

Distribuirea a început la 1 noiembrie, iar până în data de 15 decembrie 1.465 de studenţi urmează să-şi primească tabletele pe care le vor utiliza pe întreaga durată a studiilor universitare, dar și după finalizarea acestora.

Tabletele sunt configurate special pentru a facilita procesul educațional la distanță, având toate funcțiile necesare interacțiunii cu cadrele didactice, cu tutorii şi cu mediul de învățare online, iar studenţii le vor primi odată cu participarea la activitățile tutoriale față în față, așa cum sunt prevăzute în orarul fiecărei facultăți.

"Concomitent cu introducerea tabletelor, Centru de Formare Continuă şi Învăţământ la Distanţă şi cu Frecvenţă Redusă al UBB a lansat și o aplicație gartuită pentru sistemul de operare android, care conține link-uri directe către principalele site-uri și platforme ale universității", a precizat conducerea UBB.

Măsura de distribuire a tabletelor gratuite pentru studenţii de la ID şi fără frecvenţă a fost anunţată la începutul lunii iunie.

Comenteaza