Studenţilor clujeni li se oferă internship-uri în firme de top. UBB a semnat un nou protocol de colaborare

Studenţilor clujeni li se oferă internship-uri în firme de top. UBB a semnat un nou protocol de colaborare
O cunoscută companie le va oferi studenţilor Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj posibilitatea unor internship-uri şi programe de training. UBB şi Emerson au semnat joi un protocol de colaborare.

Programele realizate de compania Emerson sunt create cu scopul de a creşte potenţialul de dezvoltare profesională a studenţilor. Acest lucru se materializează prin reînnoirea angajamentului de colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, România, continuând, astfel un parteneriat care durează de mai bine de şapte ani şi care şi-a propus să susţină studenţii în procesul de planificare a carierei şi de familiarizare cu valorile mediului de afaceri.

"Obiectivul nostru este acela de a crea un mediu de învăţare, atât pentru studenţi, cât şi pentru proaspeţii absolvenţi. Pentru Emerson este esenţială susţinerea dezvoltării carierei acestora, în cadrul unui mediu profesional care valorizează talentul şi angajamentul pentru excelenţă", a declarat Hopka Balazs, director general, Emerson.

Compania este lider global în tehnologie şi proiectare, oferă soluţii inovative clienţilor săi, care operează în cadrul pieţelor industriale, comerciale şi de consum, din întreaga lume.

Studenţii clujeni vor avea de acum posibilitatea efectuării unor stagii de practică sau pragrame de training la Emerson, compania care şi-a asumat joi angajamentul de a susţine Universitatea Babeş-Bolyai, din Cluj-Napoca, prin:

- propunerea şi organizarea unor programe de internship, în colaborare cu universitatea, care să le asigure studenţilor pregătirea practică necesară
- oferirea programelor de internship pentru angajaţii universităţii, care să le faciliteze acestora o interacţiune directă cu cerinţele mediului de afaceri
- sprijinirea universităţii, în vederea îmbunătăţirii infrastructurii şi a oportunităţilor de training, în cadrul universităţii
- sprijinirea universităţii, în vederea organizării şi participării la conferinţe de interes, atât pentru studenţi, cât şi pentru companie
- susţinerea, unor cursuri, de către angajaţi valoroşi ai Emerson, prin care aceştia să împărtăşească studenţilor, din experienţa şi cunoştinţele lor.

"Îi suntem recunoscători companiei Emerson, pentru leadership-ul oferit facultăţii, cadrelor didactice şi studenţilor, pe tot parcursul parteneriatului, început încă din anul 2007. Nu se întâmplă adesea ca studenţii să aibă o imagine clară a traseului profesional pe care îl vor urma după absolvire. Suntem nerăbdători ca, în colaborare cu Emerson, să cream noi oportunităţi care să sprijine studenţii în dezvoltarea unor cariere de succes, odată ce au absolvit studiile universitare", a declarat prof.univ.dr. Mihaela Luţaş, prorector responsabil cu mediul de afaceri, fundraising, relaţia cu alumni, practica studenţească. 

De-a lungul ultimilor trei ani, Emerson a angajat, în programe de internship, mai mult de 60 de studenţi ai UBB, dintre care 25 fac parte, în prezent, din echipa Emerson. Totodată, putem spune că peste 55 % dintre studenţii care au încheiat cu succes programul de internship, au devenit angajaţi ai companiei.

Pe lângă susţinerea unor prezentări pentru studenţi, şi a participării la diverse târguri de locuri de muncă, organizate de către UBB, Emerson, organizează şi găzduieşte Ziua Porţilor Deschise, în cadrul căreia studenţii sunt invitaţi să viziteze sediul din Cluj al companiei.

Comenteaza