Teste vechi și cu programa expirată, postate drept noi modele pentru evaluările de la clasele primare

Teste vechi și cu programa expirată, postate drept noi modele pentru evaluările de la clasele primare

Ministerul Educației a publicat miercuri, pentru clasele a II-a și a IV-a, modele de teste vechi de 6 ani și realizate conform unei programe școlare care nu mai este în vigoare. Acestea au fost publicate pe portalul edu.ro sub titlul “NOU: modele de teste”.

Modelele concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare au fost făcute publice pe portalul edu.ro sub titlul “NOU: modele de teste”, însă, la scurt timp după ce edupedu.ro a publicat articolul în care menționează aspectul, de pe site Ministerului Educației a dispărut cuvântul “NOU”. A rămas, totuși, sintagma “Modele de teste” la a cărei accesare se descarcă modelele de subiecte din 2014, realizate după o altă programă decât cea în vigoare în prezent.

Conform sursei citate, instituția a publicat modelele vechi de teste updatând pagina creată din 2017 pe site-ul oficial al Ministerului Educației cu informații despre “Evaluări naționale la finalul claselor a II-a și a IV-a”. Modelele “noi” au apărut în aceeași zi în care Ministerul a anunțat noul calendar al Evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a 2020. Modelele de teste sunt pentru anul școlar 2013-2014, pe când evaluarea se aplica doar în sistem pilot, dar elevii de clasele a II-a au începând din anul școlar 2014-2015 o nouă programă școlară aplicată. În prezent, înnoirea curriculară a ajuns să se aplice la clasa a VII-a. 

Poza noua 05.09.2019

Comenteaza