Tinerii cercetători din şapte ţări europene îşi prezintă la Cluj lucrările ştiinţifice

Tinerii cercetători din şapte ţări europene îşi prezintă la Cluj lucrările ştiinţifice
Clujul devine punctul terminus al tinerilor cercetători. Studenţii din şapte ţări europene, alături de cei din România, îşi vor prezenta marţi şi miercuri lucrările ştiinţifice.

Totul va avea loc în cadrul Conferinţei Internaţionale Studenţeşti ,,Participarea tinerilor în cercetarea şi intervenţia psihosocială în societatea contemporană", găzduită de Departamentul de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie şi Asistenţă Socială al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB).

Participanții sunt de la universităţi din Marea Britanie, Germania, Franța, Olanda, Moldova, Suedia şi Elveția, cărora li se vor alătura cei de la Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea București, Universitatea Al. I. Cuza din Iași, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea de Vest din Timișoara, Universiatea Blaga din Sibiu și Universitatea din Oradea.

Pe parcursul celor două zile vor fi prezentate 85 de lucrări științifice realizate de studenți, care acoperă domenii precum probleme sociale, voluntariatul și implicarea socială, discriminarea și marginalizarea, teoria și practica intervenției sociale, reflecții teoretice asupra socialului.

În cadrul conferinței profesori și cercetători de la universitățile participante vor prezenta cercetări pe teme de larg interes și vor susține workshopuri care privesc implicarea tinerilor în dezvoltarea socială, abordarea nevoilor persoanelor tinere cu dizabilități şi problemele rromilor în Suedia și România.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate cu cărți oferite de mai multe edituri importante din ţară, iar evenimentul se va încheia cu o reprezentație teatrală oferită de studenții Facultății de Teatru și Cinematografie din cadrul UBB.

Comenteaza