TOP 10 cele mai bune licee din România după media de BAC. Trei sunt din Cluj

TOP 10 cele mai bune licee din România după media de BAC. Trei sunt din Cluj

Județul Cluj are trei licee în topul primelor zece, la nivel național, după mediile de la examenul de Bacalaureat, din sesiunea iunie-iulie 2022, înainte de contestații.

Trei licee din Cluj-Napoca se află în clasamentul liceelor după mediile obținute înainte de contestații la examenul de Bacalaureat. Este vorba despre Liceul Teoretic ”Avram Iancu” Cluj-Napoca, clasat pe locul 3 - cu media 9,38, de Colegiul Național ”Emil Racoviță” Cluj-Napoca, pe locul 7 - cu media 9,38 și de Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, pe locul 9 - cu media 9,29.

Situația pentru Cluj este mai bună față de cea de anul trecut, când în top 10 era doar Colegiul Național ”Emil Racoviță”, pe locul 3 - cu media 9,27.

De asemenea, alte licee clujene se află printre cele 41 de școli cu medii peste 9: pe locul 15 - Liceul Teoretic ”ELF” Cluj-Napoca (media 9,22), pe locul 24 - Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca (media 9,13) și pe locul 28 - Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca (media 9,09).

TOP 10 cele mai bune licee din România după media de BAC. Trei sunt din Cluj

(clasament bacplus.ro)

Opt medii de 10 la Cluj

Clujul are cea mai bună rată de promovare a examenului de bacalaureat din țară - 85,1%, iar opt absolvenți de liceu au obținut media 10, înainte de contestații, și anume: 3 de la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” și câte unul de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”, Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu”, Colegiul Economic ”Iulian Pop”, Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” și Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu”.

 

Comenteaza