TOPUL ȘCOLILOR, în funcție de bursele de merit. "Racoviță", loc surpriză

TOPUL ȘCOLILOR, în funcție de bursele de merit.
Primăra oferă elevilor cu medii peste 8,50 și nota 10 la purtare burse de merit.

Primăra clujeană oferă burse de merit elevilor silitori. Vineri, Consiliul Local va dezbate propunerea de aprobare a burselor pentru primul semestru al acestui an școlar. În total, ar urma să beneficieze de aceste burse 13.541 de elevi. Este vorba despre burse de merit, de performanță (se acordă în baza unor reglementări ale Ministerului Educaţiei şi se adresează elevilor care se clasează pe podium la olimpiade naţionale sau concursuri şcolare inclusiv cu specific cultural, artistic şi sportic n.red.), de studiu și sociale. Bursele pe semestrul întâi din anul şcolar 2017-2018 se acordă în baza rezultatelor şcolare obţinute în semestrul doi al anului 2016-2017. 

"Este un număr mai mare decât în semestrul întâi al anului școlar anterior, când am acordat 13.100 de burse. Este o formă de respect pe care o acordă Primăria. Toți elevii, indiferent de număr, să de Dumnezeu să fie cât mai mulți, vor primi bursa de minim 90 de lei de la Consiliul Local și Primărie. Vorbim de o creștere totală de buget de aproape un milion de euro. Prin această politică publică îi încurajăm să învețe, dăm un mic ajutor pentru familii, iar copiii dezvoltă un sentiment că prin munca lor pot primi o recompensă. Apoi, corelăm această politică a noastră cu o alta, de a oferi gratuitate pentru transportul în comun. Sunt două politici costisitoare oarecum, cu eficiență pe termen lung. Acest lucru, alături de politicile Inspectoratului Școlar Județean, contribuie la faptul că Clujul este pe primele locuri în țară la examenele preuniversitare", a explicat primarul Emil Boc, la Realitatea FM.

Cele mai multe sunt bursele de merit, ceea ce presupune ca elevii să aibă cel puțin o medie generală de 8.50 și, neapărat, media 10 la purtare. ZIUA de CLUJ vă propune un top al liceelor, după numărul burselor de merit acordate de către Primărie:

  1. Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" - 670
  2. Colegiul Național "George Coșbuc" - 622
  3. Liceul Teoretic "Avram Iancu" - 581
  4. Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" - 527
  5. Liceul de Informatică "Tiberiu Popovici" - 452
  6. Liceul Teoretic "Gheorghe Șincai" - 436
  7. Colegiul Național "Emil Racoviță" - 415

Liceul Tehnologic 1 și Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu" au doar câte cinci elevi cu medie mai mare de 8.50.

Desigur, acest top nu ne spune nimic despre calitate, ci doar despre cantitate. Bursele de merit presupun plata unei sume lunare de 90 de lei.

Inedit este însă un alt top, al burselor de performanță, iar aici copiii încasează câte 120 de lei.

  1. Liceul cu Program Sportiv - 24
  2. Liceul de Muzică "Sigismund Toduță" - 23
  3. Școala gimnazială "Iuliu Hațieganu" - 20

La acest capitol, școlile cele mai cunoscute nu excelează: sunt opt burse de performanță la "Racoviță" și "Avram Iancu", cinci la "Coșbuc" și zero la "Bălcescu".

 

Comenteaza