Trei şcoli din Cluj, dotate cu laboratoare IT performante

Trei şcoli din Cluj, dotate cu laboratoare IT performante
Trei şcoli din judeţul Cluj vor fi dotate cu laboratoare IT performante, prin intermediul programului ”Ajutăm împreună”.

Acesta se derulează pe parcursul lunilor februarie şi martie şi prevede dotarea cu 3060 de calculatoare şi softuri performante laboratoarele de informatică a 102 școli din 72 de orașe românești. La nivelul judeţului Cluj, proiectul va fi implementat în școlile gimnaziale "Alexandru Vaida-Voievod" şi "Eugen Pora" din Cluj-Napoca, respectiv în şcoala gimnazială "Ioan Opriș" din Turda.

"Pe măsură ce societatea și tehnologia au evoluat s-au schimbat o serie de procese pe care le folosim, astfel tehnologia are un rol esențial în modul în care comunicăm cât și în rutina zilnică. Această schimbare este vizibilă și în rândul elevilor, motiv pentru care e important ca aceștia să deprindă abilitățile necesare într-o societate informațională", susţin iniţiatorii proiectului.

Fiecare laborator va primi 30 de calculatoare, precum şi acces la aplicaţii şi platforme online interactive care îmbunătăţesc metodele de predare-învăţare. De pe urma proiectului ar urma să beneficieze aproximativ de 51.000 de elevi. Şcolile vor fi dotate de asemenea de un sistem online de management educaţional performant, instrument utilizat de peste 40 de milioane de profesori, elevi şi studenţi din întreaga lume.

Cu ajutorul aplicaţiilor şi platformelor online, profesorii pot elabora fişe de lucru, teme sau teste, îşi pot gestiona planurile de lecţii şi pot chiar să realizeze câte un site pentru disciplina pe care o predau.

Programul "Ajutăm împreună" este implementat de Școala de Valori în parteneriat cu Kaufland România și Edu Apps.

Comenteaza