Video UBB a deschis anul universitar 2023-2024 sub cupola EUTOPIA/ Peste 16.000 de studenți încep astăzi cursurile la „Babeş-Bolyai”

UBB a deschis anul universitar 2023-2024 sub cupola EUTOPIA/ Peste 16.000 de studenți încep astăzi cursurile la „Babeş-Bolyai”
UBB a deschis anul universitar 2023-2024 sub cupola EUTOPIA/ Peste 16.000 de studenți încep astăzi cursurile la UBB
UBB a deschis anul universitar 2023-2024 sub cupola EUTOPIA/ Peste 16.000 de studenți încep astăzi cursurile la UBB
UBB a deschis anul universitar 2023-2024 sub cupola EUTOPIA/ Peste 16.000 de studenți încep astăzi cursurile la UBB

EUTOPIA European University și-a deschis anul universitar 2023-2024 la Parlamentul European de la Bruxelles, în prezența a peste 1500 de persoane, moment istoric pentru UBB, care devine membru fondator al metauniversității.

Peste 16.000 de studenți încep, luni, 2 octombrie, noul an universitar în cadrul Universității Babeş-Bolyai. Ceremonia de deschidere a avut loc duminică, în Aula Magna a universității clujene.

De asemenea, vineri, 29 septembrie, în Parlamentul European în prezența a peste 1500 de persoane, a avut loc un moment istoric, de înființare a statutului juridic al EUTOPIA European University, ca o metauniversitate ce reunește 10 universități europene de referință (https://eutopia-university.eu/).

EUTOPIA s-a născut ca o alianță de 10 universități finanțată de Comisia Europeană, iar prin acest demers face pasul spre o metauniversitate europeană.

Cu această ocazie, EUTOPIA European University și-a deschis anul universitar 2023-2024 la Parlamentul European de la Bruxelles, în prezența personalului academic, a studenților EUTOPIA și a numeroși invitați, personalități academice internaționale, autorități europene și internaționale.

„Este cu adevărat un moment istoric pentru UBB, care devine membru fondator al metauniversității EUTOPIA European University. Ca urmare a unui profil academic de prestigiu crescut în timp și care a atins recent un nivel „world-class”, UBB a avut posibilitatea să intre în mai multe alianțe europene, dar a ales EUTOPIA pentru excelența și diversitatea sa, incluzând universități „world-class” tradiționale și mai moderne, comprehensive sau mai specializate, distribuite echilibrat între vestul, estul nordul și sudul Europei, inclusiv UK. Studenții UBB vor începe să aibă și certificate/diplome EUTOPIA – tot mai multe, pe măsură ce tot mai multe programe UBB vor intra și sub marca EUTOPIA -, care le vor da o platformă de integrare mai bună în câmpul muncii oriunde în această lume, iar UBB va fi conectată cu cele mai bune practici academice internaționale. Este un drum care acum începe!”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Comenteaza