UBB Cluj, de 6 ani pe locul 1 la sumele atrase din programul pentru mobilități Erasmus

UBB Cluj, de 6 ani pe locul 1 la sumele atrase din programul pentru mobilități Erasmus
| Foto: UBB Cluj

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca se situează pentru al șaselea an consecutiv în fruntea universităților românești în ceea ce privește sumele atrase din programul pentru mobilități Erasmus.

Doar la competiția derulată în anul 2023, UBB a reușit să atragă peste 5,8 milioane de Euro care vor sta la baza a aproximativ 50 de programe intensive de mobilități, 1700 de mobilități studențești pentru studiu, practică și participare la programe intensive, respectiv 800 de mobilități de personal (predare și staff training).

„Programul Erasmus este în esența sa despre internaționalizare prin mobilitatea bidirecțională  a comunității UBB în afara țării și a comunităților academice din străinătate la UBB, în scopul colaborării academice și stimulării creativității pentru inovare. Iar faptul că UBB se află de șase ani pe prima poziție în țară la acest indicator este perfect consistent cu statutul „world-class” al UBB, confirmat independent și prin auditul internațional QS din 2021”,  afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

În ultimii 11 ani, UBB a reușit să atragă, prin proiectele pentru internaționalizare peste  40 de milioane de euro.

Încă de la fondare, de acum 442 de ani, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, iar de 7 ani se află pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii, cu o infrastructură academică avansată. Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.

Comenteaza