Elevii din Cluj intră în vacanța "mobilă"/ Calendarul școlar până la vară

Elevii din Cluj intră în vacanța "mobilă"/ Calendarul școlar până la vară
| Foto: Depositphotos.com

Elevii din Cluj și din alte 9 județe vor intra în vacanţă de vineri, după finalizarea cursurilor, urmând să se întoarcă la şcoală în 20 februarie.

Elevii au încheiat Modulul 3 din acest an școlar și intră de sâmbătă, 11 februarie, în cea de-a doua vacanță din această iarnă, cea din februarie. Este vorba despre vacanța de o săptămână, în intervalul 6-24 februarie, a cărei perioadă a fost decisă la nivelul inspectoratelor școlare județene. 

Pe lângă Cluj, județele care vor avea vacanță săptămâna viitoare sunt Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova.

Copiii din județele menționate mai sus vor reveni la cursuri luni, 20 februarie, când vor începe modulul 4 al acestui an școlar.

Iată cum sunt împărțite următoarele modulele de cursuri și vacanțele:

Modulul 4: - cursuri – din 20 februarie (în județul Cluj) până joi, 6 aprilie 2023

- vacanţă – de vineri, 7 aprilie 2023, până marţi, 18 aprilie 2023

Modulul 5: - cursuri – de miercuri, 19 aprilie 2023, până vineri, 16 iunie 2023

- vacanţă – de sâmbătă, 17 iunie 2023, până duminică, 3 septembrie 2023.

Când de desfășoară programele „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde”

Programul naţional „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna verde” se desfăşoară în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ.

Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri (modul de învăţare).

Prin excepţie, la clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se organizează activităţi de instruire practică.

Comenteaza