UMF Cluj s-a gândit din timp la resursa umană necesară viitorului Spital Regional de Urgență: "Am crescut cifra de școlarizare. Va fi nevoie de profesioniști foarte bine pregătiți"

UMF Cluj s-a gândit din timp la resursa umană necesară viitorului Spital Regional de Urgență: "Am crescut cifra de școlarizare. Va fi nevoie de profesioniști foarte bine pregătiți"

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj, prof. dr. Anca Buzoianu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe dedicate învățământului superior din România, că una dintre misiunile universității este să formeze și să specializeze resursa umană necesară viitorului Spital Regional de Urgență din Cluj.

Prof. dr. Anca Buzoianu a participat în calitate de speaker la conferința anuală dedicată învățământului superior 'Învățământul superior din România, pe harta mondială a educației'.

"Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile din domeniul sănătății și dorim să îi pregătim cât mai bine pentru examenul de admitere - avem și cursuri de pregătire, atât online, cât și onsite, și am avut și o simulare a admiterii săptămâna trecută, iar ca parte a misiunii noastre de responsabilitate socială, practic a patra misiune a universității, pe lângă cea de educație, cercetare, activitate medicală, este cea de responsabilitate socială: să dăm înapoi comunității ceea ce am primit de atâția ani.

Ca parte a acestei misiuni avem datoria să formăm și să specializăm resursa umană necesară viitorului Spital Regional de Urgență din Cluj, la care au fost demarate lucrările în acest weekend, scop în care în ultimii ani am crescut cifra de școlarizare, atât la medicină, cât și la asistență medicală, având în vedere că noul spital și noile dezvoltări din domeniul sănătății vor avea nevoie de profesioniști foarte bine pregătiți", a spus rectorul UMF Cluj, prof. dr. Anca Buzoianu, în cadrul celei de a IV-a ediții a conferinței care a avut loc în București. 

Sâmbătă, 18 mai, a avut loc ceremonia de spargere a solului pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj, care a însemnat începerea efectivă a lucrărilor la acest obiectiv.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. 

Spitalul va avea o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural, medical, al echipamentelor și a tehnologiei IT. În proiectul spitalului sunt prevăzute 22 săli de operație, 4 săli de nașteri și 849 de paturi, din care 106 paturi vor fi pentru îngrijiri critice, inclusiv terapie intensivă, terapie intensivă de urgență și terapie intensivă de urgență și îngrijiri a arșilor.

 

Comenteaza