UMF Cluj, singura universitate de medicină din România inclusă într-un top al celor mai valoroase instituții de învățământ

UMF Cluj, singura universitate de medicină din România inclusă într-un top al celor mai valoroase instituții de învățământ

QS World University Rankings by Subject, cel mai consultat clasament universitar din lume, publicat săptămâna aceasta, include o singură universitate de medicină și farmacie din România, cea din Cluj-Napoca.

Astfel, clasamentul “QS World University Rankings by Subject 2023” clasează Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca pe locurile 301-350 în domeniul medicină la nivel mondial, față de 351-400 n anul anterior, și pe locurile 251-300 în domeniul farmacie și farmacologie.

Universitățile din acest clasament au fost clasificate după cinci criterii: reputația academică, reputația ca angajator, numărul de citări ale lucrărilor științifice, indicele Hirsch și rețeaua internațională de instituții cu care colaborează.

Potrivit 360medical.ro, cele mai mari scoruri au fost obținute de universitatea clujeană la categoriile număr de citări (88,8 din 100) și indicele Hirsch (67,2), iar cele mai scăzute la reputația academică (48.6) și numărul de instituții partenere la nivel internațional (50,2).

QS World University Rankings by Subject, cel mai consultat clasament universitar din lume, acoperă cinci domenii generale, fiecare cu mai multe discipline: Arte și Științe Umaniste, Inginerie și Tehnologie, Științele Vieții și Medicină, Științele Naturii, respectiv Științe Sociale și Management. 

Clasamentele QS World University by Subject sunt realizate anual pentru a ajuta viitorii studenți să identifice universitățile de top dintr-un anumit domeniu.

Comenteaza