Un dascăl din Cluj, pe locul 1 la Gala Profesorul Anului din mediul rural, categoria ”Prevenirea abandonului școlar”

Un dascăl din Cluj, pe locul 1 la Gala Profesorul Anului din mediul rural, categoria ”Prevenirea abandonului școlar”

Între cei 5 profesori câștigători ai Galei Profesorul Anului din mediul rural se află și un dascăl din județul Cluj, pe locul 1 la categoria ”Prevenirea abandonului școlar”.

Cei 5 profesori câștigători la cele 5 categorii au fost premiaţi, în cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, desfășurată la Palatul Culturii din Iași, a anunţat Edupedu.ro. Aceștia predau în școli rurale din județele Cluj, Suceava și Iași. Evenimentul a fost organizat de Teach for Romania.

Categoriile de la Gala Profesorul Anului din mediul rural sunt: Prevenirea abandonului școlar, Dezvoltarea literației, Dezvoltarea abilităților socio-emoționale, Dezvoltarea leadership-ului la elevi, Implicare în comunitate. 

Între profesorii câștigători, la categoria "Prevenirea abandonului școlar", pe locul I s-a clasat Daniela Maria Arion – director, Școala Gimnazială Mihai Vodă, județul Cluj.

Categoria: Prevenirea abandonului școlar:
Locul I, Daniela Maria Arion – director, Școala Gimnazială Mihai Vodă, județul Cluj;
Locul II, Lenuța Țifrea – profesor, Școala Gimnazială Scarlat Longhin Dofteana, județul Bacău;
Locul III, Gabriela Munteanu – profesor, Școala Gimnazială nr. 1 Hilișeu Horia, județul Botoşani.

„Gala Profesorul Anului din mediul rural evidențiază un aspect foarte important: există educație de calitate și în mediul rural. Dincolo de indicatorii vizibili privind nivelul ridicat de abandon școlar, performanţe academice scăzute, resursele limitate, există inițiative lăudabile, insule de performanță, oameni care fac eforturi pentru a găsi soluții. Veritabili lideri, care demonstrează că omul sfințește locul. România Educată are nevoie de acești oameni”, a declarat Ligia Deca, Consilier Prezidențial pentru Educație și Cercetare. 

„Vremurile de criză scot în evidenţă şi oamenii excepţionali”, a afirmat Iulia Pielmuş, director executiv al Teach for România, adăugând că un profesor motivat şi care îşi doresc să aducă schimbarea şi în cele mai defavorizate medii sunt cei care oferă şansa elevilor de a depăşi greutăţile mediului în care trăiesc, 

Comenteaza