Un nou program de studiu la UMF Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere din toamnă

Un nou program de studiu la UMF Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere din toamnă

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca organizează o nouă sesiune de admitere, la Cluj-Napoca și Baia Mare. Sunt scoase la concurs locuri bugetate și locuri cu taxă la programele de studiu Asistență medicală generală, Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, Farmacie, Nutriție și dietetică și un nou program de studiu - Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic.

Înscrierile se vor desfășura online, până la data de 17 septembrie 2023, iar examenul scris de admitere va avea loc în data de 21 septembrie, la Cluj-Napoca, respectiv Baia Mare.

UMF „Iuliu Hațieganu” se dezvoltă cu o nouă extensie universitară în municipiul Baia Mare, în cadrul căreia vor fi formați asistenți medicali generaliști licențiați. Durata studiilor este de 4 ani, iar pregătirea studenților va fi asigurată de cadrele didactice ale Facultății de Medicină, precum și de cadre universitare asociate, profesioniști ai Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”. Astfel, tinerii care doresc să urmeze o carieră în sănătate, vor avea acces la o pregătire de înaltă calitate. Aceasta le va permite să își dezvolte abilitățile și cunoștințele necesare și să se formeze într-o profesiune nobilă și cu o foarte bună inserție pe piața muncii, cea de asistent medical licențiat.

La Cluj-Napoca, UMF „Iuliu Hațieganu” organizează examen de admitere pentru următoarele programe de studii de licență:

Facultatea de Medicină

  • Asistență medicală general, cu durata studiilor de 4 ani: 58 de locuri cu taxă
  • Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, cu durata studiilor de 3 ani: 15 locuri cu taxă

Facultatea de Farmacie

  • Farmacie, cu durata studiilor de 5 ani: 43 de locuri cu taxă
  • Nutriție și dietetică, cu durata studiilor de 3 ani: 12 locuri cu taxă
  • Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, cu durata studiilor de 3 ani: 20 de locuri la buget și 30 de locuri cu taxă
     

Noul program de studiu Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic va forma specialiști în domeniul cosmetic, cu studii superioare, care le vor permite să își construiască o carieră de succes în acest domeniu fascinant, inovator și dinamic, cu o evoluție în continuă ascensiune. La finalizarea studiilor, absolvenții vor primi diploma de licență cu calificarea de „cosmetolog licențiat”, care a fost validată de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) din România. Absolvenții acestui program de studiu vor putea profesa în industria cosmetică, în domeniul fabricării și controlului calității sau cel al asigurării calității produselor cosmetice, în distribuția de produse cosmetice, management și marketing cosmetic, în saloane de înfrumusețare sau clinici de medicină estetică, dar și în cercetarea științifică în domeniul cosmetic.

Cererea de profesioniști ai sănătății în spitalele și clinicile din țară este în creștere constantă în ultimii ani, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică. În acest context, extinderea activității UMF „Iuliu Hațieganu” în Baia Mare, prin formarea de asistenți medicali, dar și introducerea unui nou program de studiu în cadrul Facultății de Farmacie vin în întâmpinarea nevoilor actuale din sistemul de sănătate și vor contribui la creșterea calității actului medical, în acest domeniu, în beneficiul pacienților.

“Ca în fiecare an, examenul de admitere se va desfășura în varianta clasică, printr-o probă complexă de evaluare a cunoștințelor candidaților. Ne bucură interesul crescut al tinerilor pentru profesiile din domeniul medicinei și al farmaciei și suntem nerăbdători să îi primim în mediul academic de excelență al universității noastre și să le oferim o educație medicală de cea mai înaltă calitate.” a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Toate detaliile privind organizarea concursului de admitere sunt disponibile pe site-ul universității www.umfcluj.ro.

Comenteaza