UNDE vor începe școala, în toamnă, clasele pregătitoare de la Șincai și Racoviță FOTO

UNDE vor începe școala, în toamnă, clasele pregătitoare de la Șincai și Racoviță FOTO
Pregătirile pentru înființarea unor noi structuri școlare sunt în toi, iar primele unități școlare vizate sunt Șincai și Racoviță, instituții ai căror copiii înscriși în noul an școlar în clasa pregătitoare vor începe școala în locațiile pregătite de Inspectoratul Școlar.

Progresiv, clasele primare ale școlilor "de centru" vor fi mutate într-o nouă locație: spre exemplu, din noul an școlar, clasele pregătitoare de la Șincai vor începe școala într-o nouă structură. Conducerea liceului precizează că încă o clădire care să aparțină școlii nu poate decât să aducă beneficii. Mai ales în condițiile în care, în prezent, există elevi care sunt nevoiți să învețe în demisolul instituției de învățământ, tocmai din cauza lipsei de spațiu.

"Noi trebuie să ne gândim la problemele fiecărei școli, iar spațiul pe care îl deține Șincaiul nu este benefic pentru dezvoltarea pe lungă durată a liceului și atâta timp cât vom mai beneficia de încă o clădire, ne vom putea dezvolta. Unele clase, în momentul actual, funcționează la demisol. E mai degrabă un câștig pentru școală", a precizat, pentru ZIUA de CLUJ, Smaranda Graur, directorul instituției.

Clădirea, amplasată pe strada Dorobanților (înspre blocurile din Mărăști, după benzinăria MOL și Biserica Înălțarea Domnului), aparține în prezent de Liceul de Arte Romulus Ladea. "A funcționat și funcționează și acum ca școală generală, are intrări de pe două străzi, are două curți interioare destul de mari, iar copiii vor putea să își desfășoare activitatea în condiții optime acolo. Noi ne străduim să aducem un beneficiu copiilor", precizează Graur.

Potrivit acesteia, imobilul necesită mici investiții, pe care deja le-au adus în discuție față de autoritățile locale. "Evident că vom merge și vom face o evaluare a tuturor sălilor de clasă și vom discuta cu cei de la primărie pentru ca investițiile să fie făcute în timp util, iar la începutul anului școlar să putem să-i primim într-un mediu plăcut pe cei mici". În urma ședințelor cu părinții care vor avea loc în următoarele zile, aceștia vor fi consultați pentru a se decide dacă sunt și alte clase care doresc să se mute.

Și părinții care își vor înscrie copiii la Colegiul Național Emil Racoviță trebuie să aibă în vedere faptul că micuții vor începe pregătitoarea într-o nouă locație. Aceștia vor avea sălile de clasă într-un imobil de pe strada Horea, care aparține în prezent de Colegiul Tehnic Ana Aslan; acesta din urmă va rămâne cu structura de liceu și va funcționa în una din clădiri. Cele două unități școlare vor fi delimitate printr-un gard.

"Pregătim o structură a școlii care va cuprinde în viitor învățământul primar. În toamnă, clasele pregătitoare vor începe școala în noua clădire. Clădirea este în curs de amenejare, ea există și acum cu elevi în ea, cu tot mai puțini elevi - acesta fiind și motivul pentru care va primi o nouă utilizare. Tradițional, acolo au fost două școli, singurul element comun între ele fiind curtea, care se va delimita", a precizat Constantin Corega, directorul Colegiului Emil Racoviță.

Comenteaza