Universitățile vor putea preda și ONLINE, din toamnă

Universitățile vor putea preda și ONLINE, din toamnă

Universitățile vor putea organiza activități și în format online cu studenții începând de anul universitar viitor, în conformitate cu o nouă Ordonanță de Urgență care va modifica Legea educației, potrivit surselor Edupedu.ro.

Ministerul Educației a transmis, vineri, o notă prin care a anunțat universitățile că va emite o Ordonanță de Urgență care va modifica Legea educației astfel încât instituțiile de învățământ superior să poată organiza și predarea online, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. „În contextul clarificărilor aduse de Curtea de Conturi, Ministerul Educației a decis emiterea unei Ordonanțe de Urgență prin care să fie susținută digitalizarea în învățământul superior, prin includerea în definiția formei de învățământ cu frecvență a unor activități online dezvoltate prin utilizarea de resurse electronice, informatice și de comunicații specifice. Aceste activități vor fi prevăzute în standardele specifice de calitate ARACIS, elaborate diferențiat pentru formele de organizare a învățământului superior în funcție de specificul domeniului de studii și de ciclul de studii (licență/master/doctorat)”, se arată în document.
 
Adresa ministerului vine după ce, pentru acest an universitar, majoritatea universităților au anunțat revenirea fizică la cursuri a profesorilor și studenților.

Comenteaza