Vești bune pentru elevii din învățământul profesional: Bursele ar putea fi majorate

Vești bune pentru elevii din învățământul profesional: Bursele ar putea fi majorate

Potrivit unui proiect supus dezbaterii publice de Ministerul Educaţiei, bursele elevilor din învăţământul profesional ar putea creşte, unul dintre scopurile majorării fiind scăderea abandonului şcolar şi asigurarea accesului egal la educaţie.

“Prezentul proiect de act normativ propune majorarea cuantumului bursei profesionale pentru frecventarea învăţământului profesional, inclusiv dual, pentru nivelul 3 de calificare profesională, de la 200 lei la 250 lei lunar. (...) Acordarea „Bursei profesionale” confirmă preocuparea Ministerului Educaţiei Naţionale, a Guvernului României pentru asigurarea accesului egal la educaţie şi formare profesională, sporind şansele pentru integrare socială a absolvenţilor acestei forme de educaţie şi formare profesională”, se arată în proiectul de lege supus dezbaterii de către Ministerul Educaţiei.

De asemenea, potrivit sursei citate, majorarea bursei mai are scopul de a creşte atractivitatea pentru elevii din gimnaziu pentru a opta pentru învăţământul profesional şi sporirea interesului părinţilor pentru a-şi ghida copiii către învăţământul profesional.

Proiectul de act normativ este pus în dezbatere publică până pe 9 august.

Comenteaza