Viitorii campioni se formează de pe băncile şcolii. Liceenii cu performanţe notabile se adună la Cluj

Viitorii campioni se formează de pe băncile şcolii. Liceenii cu performanţe notabile se adună la Cluj
Peste 100 de liceeni cu performanțe excepţionale, profesori de top şi părinți cu implicare în procesul educațional vor participa între 17 şi 23 iulie la proiectul "Creatori de Viitor - Champions United", menit să le consolideze cunoştinţele.

Aceștia vor putea să întâlnească mentori din diverse domenii, așa cum este Solomon Marcus, membru al Academiei Române, Bogdan Mursa, reprezentant al României în cadrul Microsoft Imagine Cup, Philipp Kandal, CEO-ul unei companii, sau Marius Simion, fondatorul unei firme de dezvoltare personală. 

"Dorim să-i recompensăm la cel mai înalt nivel pe acești elevi cu performanțe deosebite, pentru că ei sunt acei tineri care, dacă vor alege să trăiască în România, își vor aduce o contributie importanta la dezvoltarea acestei țări", a declarat Ovidiu Neamțu, inițiatorul programului.

Cele şapte zile ale proiectului vor avea o agendă bogată, cu multe activități practice şi competiții. Spre exemplu, în cadrul sesiunii „IT, Tehnologie și Inovație" participanții vor putea să asculte povești de succes ale unor inovatori din aceste domenii sau vor putea să-și testeze imaginația în cadrul workshp-ului „Innovation Lab".

Tot în aceată sesiune vor putea afla povestea unui start-up fondat de un grup de liceeni participanți la ediția de anul trecut a acestui proiect, alături de unul dintre mentorii prezenți, Alexandru Fărcaș, antreprenor și investitor român.

La fel, în cadrul sesiunii de „Finanțe și Antreprenoriat" participanții vor afla povești de succes ale unor antreprenori tineri și se vor putea implica în ateliere practice pe domenii ca marketing, vânzări sau inteligență financiară.

Agenda proiectului este completată de seri de board games, competiții de debate, concursuri sportive, vizite la diverse obiective din Cluj, o competiție cu tema "Viziunea Educației 2025" și o seară în care se vor premia cei mai buni dintre liceeni. 

Evenimentul se adresează liceenilor cu performanțe notabile în educație, cultură, sport și leadership școlar, care se pot înscrie gratuit în proiect până în 15 mai.

Proiectul este organizat de Asociația 11even din Cluj-Napoca în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Universitatea Babeș-Bolyai, Primăria Cluj-Napoca și cu o serie de parteneri instituționali, centre culturale şi parteneri corporate.

Comenteaza