Voluntarii pun numele Clujului pe harta Europei

Voluntarii pun numele Clujului pe harta Europei
2.000 de tineri au şansa să "crească" numele Clujului peste hotare. O vor face direct din culisele a 800 de evenimente organizate în 2015, sub îndrumarea a peste 200 de specialişti. Cerinţele sunt simple: energie, muncă şi dedicare. Efortul "se plăteşte" cu noi prietenii şi experienţă pentru o viitoare carieră.

"Academia Voluntarilor" face parte din programul „Cluj-Napoca 2015 Capitală Europeană a Tineretului” şi este cel mai mare proict de voluntariat din România. Înscrierile au început în martie 2014 şi sunt încă deschise. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 26 de luni, până în aprilie 2016. 

Proiectul se împarte în două categorii de interes, una cu privire la educaţie, caracterizată prin training-uri pentru voluntari şi una legată de infrastructură, prin realizarea unei platforme virtuale, dar şi a unui centru de voluntariat. "Prin intermediul platformei virtuale, voluntarii vor descoperi evenimentele care vor avea loc, dar se vor putea informa şi în ceea ce priveşte partea de învăţare, cu ajutorul E-learning-ului", a declarat Adrian Rusu, coordonatorul platformei.

Organizatorii vor să testeze şi creativitatea voluntarilor, ajutându-i astfel să-şi găsească mai uşor locuri de muncă, în domeniile lor de interes.

De asemenea, vor exista diverse tabere de vară sau programe care vor începe în toamna acestui an.

Cei interesaţi să se înscrie în acest program o pot face completând un formular aici.

Proiectul „Academia de Voluntariat" este finanţat din Fondul ONG al Granturilor Mecanismului Spaţiului Economic European şi cofinanţat de Consiliul Local Cluj-Napoca. Din bugetul local au fost alocaţi 4.300 de lei.

Cluj-Napoca va fi în 2015 a şaptea Capitală Europeană de Tineret, după Rotterdam (Olanda), Torino (Italia), Antwerpen (Belgia), Braga (Portugalia), Maribor (Slovenia) şi Salonic (Grecia). -

Alexandra Cordoş

 

 

Etichete
Comenteaza