Update Emil Boc, despre mărirea salariilor demnitarilor: "Primarii n-au cerut nimic"

Emil Boc, despre mărirea salariilor demnitarilor: "Primarii n-au cerut nimic"

Un proiect votat miercuri de Senat majorează salariile tuturor demnitarilor, de la președinte, la miniștrii, la aleși locali cu 2.000 de lei brut. 
 

UPDATE: Edilul Clujului a vorbit pe această temă și la ZIUA LIVE: 

"Asociația Muncipiilor nu a solicitat Guvernului sau Parlamentului niciun fel creștere anul acesta. Trebuie să fim solidari, trebuie să trecem anul acesta greu, decizia din Senat e solitară, trebuie să mai treacă prin Camera Deputaților și acolo lucururilor vor intra în firesc. Cel mai periculos lucru este să distrugi spiritul de coeziune național. Din punctul meu de vedere, situația va fi corectată la Camera Deputaților".

-----------------------------------------------------------

În timp ce românii se sufocă în sărăcie, politicienii partidelor de la putere le cer acestora să facă economie la energie şi îşi măresc lor salariile pentru a putea face faţă crizei economice. 

Plenul Senatului a adoptat majorările cu 91 de voturi „pentru” (PSD, PNL, UDMR și parlamentari de la AUR) și 22 „împotrivă” (USR). Parlamentarii au modificat ordonanța în care erau exceptați demnitarii și aleșii locali, introducând un amendament prin care majorează indmenizațiile acestora. 

Senatul este primă cameră sesizată, lege de aprobarea a OUG 115/2022 urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților care este forul decizional în acest caz.

Primarul Emil Boc a fost întrebat dacă primarii au fost cei care au solicitat măririle salariale. "Primarii n-au cerut nimic. Nu au solicitat şi nu au abordat în acest an această temă, nici nu au fost consultaţi", a declarat Emil Boc, într-o intervenţie la Stirile Digi24.

Comenteaza