Cel mai vândut autor român în spaţiul german îşi întâlneşte cititorii în Cluj

Cel mai vândut autor român în spaţiul german îşi întâlneşte cititorii în Cluj
Scriitorul Cătălin Dorian Florescu vine luni la Cluj, cu ocazia apariţiei celui mai recent roman al său, "Jacob se hotărăşte să iubească", în colecţia "Fiction Ltd." a Editurii Polirom - şi în ediţie digitală, în traducerea Marianei Bărbulescu.

Întâlnirea are loc la ora 19 la cafeneaua Piano Cazola de lângă Casa Matei, în proiectul „Întâlniri esenţiale la Cluj-Napoca", autorul va citi fragmente din noul său roman. Amfitrioni sunt Sanda Cordoş şi Valentin Derevlean.

În aceeaşi zi, scriitorul elveţian de origine română va avea o întîlnire cu studenţii de la Facultatea de Litere, în cadrul proiectului „Întîlnirile de la Filo", începând cu ora 16, în Sala „D.Popovici" a facultăţii.

Romanul "Jacob se hotărăşte să iubească" (Jacob beschliesst zu lieben), apărut la prestigioasa editură germană C.H. Beck şi desemnat "Cartea anului 2011" în Elveţia, a fost pentru mai multe luni bestseller în Elveţia şi s-a vîndut pînă în prezent în peste 50.000 de exemplare în spaţiul german. De asemenea, romanul ocupă locul al III-lea în topul de vînzări Polirom la Gaudeamus, târgul care s-a încheiat duminică la Bucureşti.

Cătălin Dorian Florescu s-a născut în 1967, în Timişoara, şi a părăsit România în 1982. S-a stabilit la Zürich, unde a studiat psihologia. A lucrat şase ani ca psihoterapeut în domeniul reabilitării persoanelor toxicodependente. A publicat romanele Wunderzeit (2001, distins cu premiile Cartea de Limbă Germană a Anului din partea Fundaţiei Elveţiene Schiller, „Un an plătit de viaţă" din partea oraşului Zürich şi Premiul Chamisso al Academiei din Bayern pe anul 2002; trad. rom. Vremea minunilor, Polirom, 2005), Der kurze Weg nach Hause (2002, Premiul Anna Seghers pe 2003; trad. rom. Drumul scurt spre casa, Polirom, 2006), Der blinde Masseur (2006; trad. rom. Maseurul orb, Polirom, 2007) şi Zaira (2008; trad. rom. Zaira, Polirom, 2010, 2012). Semnează, de asemenea, eseuri, povestiri şi articole în diferite publicaţii elveţiene şi austriece.

Comenteaza