Între 2 şi 6 clujeni au ajuns la SCBI după ce au fost muşcaţi de căpuşe VIDEO

Între 2 şi 6 clujeni au ajuns la SCBI după ce au fost muşcaţi de căpuşe VIDEO
Din ce în ce mai mulţi clujeni ajung la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase muşcaţi de căpuşe. Odată cu încălzirea vremii, între doi şi şase pacienţi se adresează zilnic medicilor

Specialiştii le recomandă clujenilor să scoată cu atenţie căpuşa din locul unde au fost muşcaţi şi să se adreseze medicului dacă observă roşeaţă în jurul rănii, dacă au stări de febră, dureri de cap sau dureri musculare. Persoanele care sunt muşcate de căpuşe pot să dezvolte Boala Lyme, care poate duce la rândul ei la probleme neurologice, cardice sau la reumatism cronic.

"Pacienţii trebuie să ştie că este bine să îndepărteze căpuşele cât mai rapid după ce le-au evidenţiat că dacă acestea sunt îndepărtate rapid riscul de a se transmite infecţia de la căpuşă la om este mai mic, că trebuie să urmărească ce se întâmplă cu aceste înţepături, dacă apar semne de roşeaţă la nivelul înţepăturii sau dacă apar dureri de cap, febră, dureri musculare, pareză la copil atunci de urgenţă trebuie să se prezinte la spitalul nostru pentru tratament", a declarat Mihaela Lupşe, director medical Spitalul de Boli Infecţioase.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Florin Dan 

Comenteaza