Thriller, acţiune şi horror în cinematografele clujene

Thriller, acţiune şi horror în cinematografele clujene
Keanu Reeves, Hugh Jackman şi Julianne Moore apar în trei filme noi.

Carrie

Singuratica şi timida Carrie White este o elevă de liceu pe care colegii de clasă o agresează fizic şi verbal şi o umilesc în cele mai crude şi ingenioase moduri. Acasă ea este terorizată de o mamă severă (Julianne Moore), dominatoare şi bigotă. Atunci când este aleasă regina balului şi are falsa impresie că este în sfârşit acceptată în colectiv, fata, care a dezvoltat puternice abilităţi telepatice şi telekinetice de când a ajuns la pubertate, se transformă încă o dată în ţinta farselor colegilor şi este scăldată în sânge de porc, un gest care o împinge dincolo de limite şi îi declanşează un comportament psihotic şi violent, determinând-o să provoace un adevărat masacru şi să distrugă întreg liceul.

Rulează la Cinema City Iulius şi Polus

Prisoners

Cât de departe ai merge pentru a-ţi proteja familia? Keller Dover (Hugh Jackman) trăieşte cele mai cumplite momente prin care poate trece un părinte. Fiica lui în vârstă de doar 6 ani şi prietena acesteia au fost răpite, iar singura pistă despre identitatea vinovaţilor nu pare să ducă nicăieri. Detectivul Loki arestează un suspect, însă, din lipsă de probe, acesta este eliberat.Pe măsură ce timpul trece, şansele de supravieţuire ale micuţelor scad, iar poliţia nu are o pistă clară. Aşadar, Dover decide să acţioneze de unul singur.

Rulează la Cinema City Iulius şi Polus, Cinema Florin Piersic

Man of Thai Chi

Tânărul şi ambiţiosul "Tiger" Chen Lin-Hu lucrează ca un simplu curier, dar după serviciu străluceşte ca un adevărat star în afirmare în lumea artelor marţiale cu un stil nemaivăzut până acum şi pe care l-a dezvoltat singur pornind de la tradiţia Tai Chi pentru că visul său este acela de a deveni unul din cei mai buni la campionatul de arte marţiale Wulin Wang.
În acest timp, Suen Jing-Si, o poliţistă din Hong Kong a ajuns în impas în ancheta pe care o conduce împotriva lui Donaka Mark (Keanu Reeves), un om de afaceri extrem de influent care organizează lupte ilegale în care se scot sume uriaşe de bani din pariurile făcute de cei care plătesc pentru a le vedea printr-un sistem de televiziune privat şi cu circuit închis. Fiind în căutarea noii sale vedete, Donaka încearcă să-l atragă pe Tiger cu promisiunea unor bani câştigaţi uşor. Tiger acceptă oferta lui Donaka, pentru a putea apăra moştenirea maestrului său, Ling Kong Tai Chi, însă începe să-şi descopere o faţetă întunecată, înclinaţia spre violenţă.

Rulează la Cinema City Iulius, Cinema Florin Piersic

"Enough Said", filmul cu care mi-am luat adio de la Tony Soprano

n Urmărind "Enough Said" în deschiderea Festivalului Comedy Cluj, am realizat un lucru important: James Gandolfini l-a transformat pe temperamentalul Tony Soprano din serialul cu mafioţi care l-a făcut celebru, într-un personaj foarte simpatic, glumeţ şi sensibil. Nu foarte îngrijit sau manierat, dar cu siguranţă o persoană de compania căreia te bucuri şi de care simţi că te-ai putea îndrăgosti.

Departe de mafie şi de lumea interlopă, James joacă rolul lui Albert, un tată divorţat de vârstă medie care, la o petrecere unde "nu există nicio persoană de care să se simtă atras", micuţa şi frumuşica Eva (Julia Louis-Dreyfus, pe care o ştim din "Seinfeld" şi "Veep") îi atrage atenţia. Eva este şi ea o mamă divorţată, maseuză de profesie, a cărei fiică urmează să meargă la facultate în curând. Ea este de altfel şi prima persoană cu care facem cunoştinţă în film, afundată în rutină, cărându-şi greoi masa de masaj şi ascultând poveştile nesfârşite ale clienţilor ei.
De la petrecere la o primă întâlnire nu mai e decât un pas. Iar de la prima întâlnire la o descoperire neaşteptată, care schimbă termenii ecuaţiei, mai sunt exact doi paşi. La aceeaşi petrecere, Eva a întâlnit-o şi pe Marianne (Catherine Keener), care i-a ajuns clientă şi bună prietenă, dar care, întâmplarea face să fie fosta soţie a lui Albert. De aici şirul glumelor ia o întorsătură drastică şi adevărul ameninţă să iasă la iveală.

Dialogul curge şi chimia dintre James şi Julia e extraordinară, în ciuda contrastului fizic puternic. Felul în care glumesc şi râsul molipsitor îi face un cuplu cinematografic foarte simpatic şi agreabil, departe de modelele perfecte de frumuseţe propuse de alte filme.

"Enough Said" este unul dintre filmele despre oameni divorţaţi care vine să ne explice de ce o persoană respinsă de cineva poate ajunge sufletul pereche al altcuiva. Pe lângă asta ne mai atrage atenţia că, uneori trebuie doar să ceri un lucru ca să-l primeşti, fiindcă nu toţi se prind de subtilităţi, oricât de evidente ar ajunge la un moment dat. Este o comedie care îţi merge direct la suflet şi care îţi lasă o amintire frumoasă şi caldă a regretatului James Gandolfini.

"Enough Said" se numără printre cele 10 filme din competiţia festivalului Comedy Cluj. (Andreea Tărău)

 

Etichete
Comenteaza