Clujenii merg mai mult la stomatolog decât locuitorii capitalei

Clujenii merg mai mult la stomatolog decât locuitorii capitalei
Clujul are al treilea consum de pastă de dinţi, la nivel naţional, după Timişoara şi Iaşi, 32,8 dintre ei consumând 3 sau mai multe tuburi de pastă în 3 luni. Clujul este pe locul 2, după Timişoara şi la vizitele făcute la stomatolog.

Datele au fost prezentate astăzi la Cluj de reprezentanţii Societăţii de Stomatologie Estetică din România, care a anunţat finalizarea proiectului Dent, cofinanţat din fonduri europene.

Conform datelor prezentate cel mai mare consum de pastă de dinţi îl are Timişoara - 39,6% dintre ei folosind trei tuburi de pastă de dinţi la trei luni, urmată de Iaşi - 35,3% şi Cluj - 32,8%, respectiv Bucureşti - 30,2%.

În privinţa vizitelor făcute la stomatolog la cel puţin 6 luni Clujul ocupă locul sencud, cu 31,9 dintre clujeni cu vârsta între 14-74 de ani care fac acest lucru. Şi la acest capitol pe locul 1 se află Timişoara, cu 34,6%. Pe locurile 3 şi 4 se află, la o distanţă deestul d emare de primele două clasate, Bucureşti (24,7%) şi Iaşi (24,1%).

Potrivit datelor SSER la nivel naţional consumul de pastă de dinţi este crescut în rândul adolescenţilor şi tinerilor, observându-se utilizarea a cel puţin 3 tuburi de pastă de dinţi la 3 luni într-un procent mai mare decât în rândul populaţiei generale.

Datele prezentate de SSER sunt extrase din Studiul Naţional de Măsurare a Audienţelor, desfăşurat în intervalul ianuarie 2012 - februarie 2013, pe un eşantion de 10.284 persoane, reprezentativ pentru populaţia urbană din România cu vârste cuprinse între 14-74 de ani. Marja de eroare este de doar +/- 0,97%.

 

Comenteaza