O mie de dansatori în Piaţa Unirii FOTO/VIDEO

O mie de dansatori în Piaţa Unirii FOTO/VIDEO
Aproximativ o mie de studenţi maghiari au fost astăzi prezenţi în Piaţa Unirii pentru a serba începerea zilelor studenţilor maghiari. Ei au dansat, au alergat şi au făcut flashmob-uri. Evenimentul se află la a 21-a ediţie.

Uniunea studenţilor maghiarilor din Cluj organizează în fiecare an acest eveniment.

"Avem 1.762 de studenţi grupaţi în 51 de echipe. Concursurile se vor organiza spre exemplu în pădurea Hoia, la muzeul Etnografic. Programele sportive se vor organiza în parcul Victor Babeş, iar unele evenimente o să aibă loc în centru în diferite locuri", a spus organizatorul evenimentului,  Kinga Krippan.

Tinerii s-au îmbrăcat în costumul echipei din care făceau parte. După ce au dansat şi au cântat, s-au deplasat spre Parcul Central din Cluj-Napoca.

"Orice activitate bună şi constructivă a tinerilor mi se pare bună, indiferent de naţionalitate", a spus Mariana Sas, martor la eveniment. În momentul în care studenţii au trecut strada, taximetriştii nu au fost prea încântaţi.

"E foarte bine ce fac, doar să nu ocupe strada", a afirmat unul dintre şoferi. Tema zilei au fost roboţii. Evenimentul dedicat studenţilor maghiari are loc între 7 şi 11 mai.

Mihai CISTELICAN

 

Etichete
Comenteaza