Peretele care râde de tine, pe Cetățuie GALERIE FOTO

Peretele care râde de tine, pe Cetățuie GALERIE FOTO
Labirintul viu este principala atracţie a festivalului 18+. Imprevizibil și mereu în schimbare, fiecare vizită în el este un prilej de a trece prin emoții complexe și de a avea o experiență diferită față de cea anterioară.

Intri în labirint, faci zece pași și ajungi la un perete care, orice ai face, refuză să-ți vorbească în română sau în engleză. În schimb, te asaltează cu întrebări în germană, japoneză, chiar și în rusă. Dacă ai un aparat foto sau un telefon în mână, îți cere să faci și un selfie. Treci de el și devii mesager, un perete cerându-ți să trimiți mesaje înainte şi înapoi către alte părţi ale labirintului. Urmează pereți oglinzi, teatru de păpuşi, pereţi care râd de tine, omul pisică și pereți care cântă.

Așa arată o vizită în labirintul viu, format din 250 de persoane - "pereți". Fiecare  are rolul lui prestabilit, însă, aşa cum spune şi organizatoarea festivalului, Emilia Păunescu, labirintul se axează foarte mult pe capacitatea de improvizaţie a celor ce formează pereţii acestuia. Scopul este de a se crea o experienţă diferită la fiecare vizită.

"Labirintul este organizat în aşa fel încât într-o vizită să treci prin toate stările emoţionale, de la bucurie la tristeţe, confuzie, uşurare. Chiar m-am uitat mai devreme şi am văzut şi persoane foarte tinere şi persoane mai în vârstă şi am văzut cât de diverse sunt reacţiile; este complet imprevizibil", menţionează Emilia Păunescu.

Cea mai tânără vizitatoare a labirintului a fost o fetiţă de vreo şapte ani. După prima vizită, a ieşit plângând din labirint, însă acest lucru nu a împiedicat-o să mai intre de câteva ori. Labirintul a avut parte şi de vizitatori mai puţin obişnuiţi, unul dintre participanţi întrând cu tot cu căţel.

Deşi în primele trei ore de la deschiderea festivalului nu au fost prezente decât în jur de 100 de persoane, labirintul a fost principala atracţie, majoritatea celor veniţi alegând să treacă cel puţin o dată prin el. Fiind vorba de un labirint uman, acesta nu a fost prezent constant în cadrul festivalului: există ore la care se putea intra îl el şi ore de repaos, când "pereții” sunt împrăştiați printre vizitatori.

Vizitatorii festivalului 18+ au mai putut vedea şi o expoziţie de obiecte-organ şi una de rochii din metal. De asemenea, trebuia să fie şi un atelier de desen subacvatic care nu s-a mai ţinut în prima zi, din cauza unor probleme tehnice. Organizatorii asigură însă că cei care vor să îl vadă, vor avea ocazia duminică, 18 mai, în cea de-a doua zi a festivalului.

Teodora DEMIAN

Comenteaza