Primii artişti la Colours of Cluj, confirmaţi. Cine va anima atmosfera

Primii artişti la Colours of Cluj, confirmaţi. Cine va anima atmosfera
Au fost confirmaţi primii patru artişti ce vor concerta la cea de-a doua ediţie a festivalului "Colours of Cluj", festival ce doreşte să dea viaţă verii clujene.

Printre primele nume confirmate se numără Fanfara Transilvania, un grup de 10 artiști și parte a unei familii în care muzica s-a transmis din generație în generație. Cu instrumente precum clarinet, tubă, trombon, saxofon sau fligorn, membrii fanfarei combină tradiția vechii muzici țigănești executate la viteze uluitoare cu ritmurile melodiilor din Balcani.

Al doilea nume confirmat este We Singing Colours, formaţie care se definește ca fiind o trupă alternativ-acustică de pop-folk, care vine la Cluj cu un concert despre care artiștii spun că e desprins dintr-o „lume secretă, plină de bucurie, dar și melancolii".

La festival vor răsuna şi de ritmurile balcanice transformate într-o experiență modernă, cu inspirații drum&bass, reggae, rock, rap și ska  de către cei opt membri ai trupei Basska. Sunetul lor unic îi recomandă iubitorilor de inedit, cărora le e dor de o descoperire muzicală plăcută.

Totodată, va fi prezentă şi o trupă locală: trupa Verde, ce abordează un stil intitulat „green fresh electro".  Practic, este vorba de un grup de cinci influențe, cinci stiluri ce adunate dau un sound „mai puțin pop și mai mult rock", care prinde, distrează și mișcă totodată.

Pe lângă concerte, festivalul va cuprinde şi o seară de magie cu mentalistul Cristian Gog, un „picnic a la Cluj" cu producătorii locali și concerte ale unor trupe clujene în seri cu specific interetnic.

Printre principalele activităţi anunţate la "Colours of Cluj" se numără şansa de a deveni dirijorul unei orchestre simfonice şi o „vânătoare a comorilor" care le va da participanților ocazia de a redescoperi spațiile publice ale orașului.

Festivalul, organizat de Asociația Film și Cultură Urbană, în parteneriat cu Asociaţia SHIFT - Transilvania Art Grup, se va desfăşura în perioada 8-10 august, exclusiv în aer liber, pe străzi sau în curți interioare ale unor clădiri din centru, deschise publicului în această perioadă. Va avea ca invitaţi în preponderenţă artişti clujeni. Elementul distinctiv îl reprezintă organizarea de elemente participative în care spectatorii vor fi invitaţi să se alăture acestuia prin ateliere creative, instalaţii interactive şi scene pentru neprofesionişti.

Comenteaza