Clujenii se distrează pe ritmuri electronice într-un cadru mioritic

Clujenii se distrează pe ritmuri electronice într-un cadru mioritic
Pădurea Baciu prinde viaţă în acest weekend prin cea de-a doua ediţie a festivalului de muzică electronică Mioritmic la care sunt aşteptaţi mii de tineri pregătiţi să pornească “hora”.

 

În acest an, Mioritmic adună iubitorii muzicii electronice şi promite artişti mari, într-o locaţie mioritică. Deşi este la început de drum, festivalul a devenit deja unul de referinţă pentru Cluj şi pentru Transilvania.

"Un atu important pentru noi este Clujul, oraş care şi-a propus să devină Capitală Culturală Europeană, un oral de referinţă pe harta României şi un loc în care evenimentele muzicale sunt aşteptate mereu cu nerăbdare. Mioritmic este viziunea noastră pentru un eveniment muzical de amploare, nonconformism, pus într-un context inedit.

Colaborarea noastră cu Sunrise se datoreză faptului că avem o viziune congruentă privind conceptul de eveniment şi asupra artiştilor pe care-i promovăm. Viziunea noastră se va întâlni cu aşteptările tinerilor clujeni şi nu numai, care au în comun pasiunea pentru muzica de calitate, cu care noi de altfel i-am obişnuit", spune Gabriel Aldea, reprezentant al festivalului.

După succesul de anul trecut, festivalul creşte şi mai mult în acest an, fiind prezente nume mari ale muzicii electronice, atât de la noi din ţară cât şi internaţionale. Aceştia vor epuiza publicul până dimineaţa în trei corturi special amenajate, în care este asigurată cea mai înaltă calitate în ceea ce priveşte sonorizarea.

"Pentru prima zi de Mioritmic îi avem invitaţi pe Tale of Us, DeWalta şi Gescu, la scena Naiului.
Sâmbătă, în a doua zi, vom avea trei scene: Scena Naiului, Scena Lirei şi Scena Cobzei. Tot în aceeaşi zi avem o premieră în Transilvania: duoul new-yorkez The Martinez Brothers, care vor aduce cu ei vibe-ul DC10 direct din Ibiza. Rhadoo, Raresh, tINI, Pendulum (djset) & MC Verse, Subcarpaţi, Livio & Roby, K!D Chriss, Mihigh, RQZ & Paul K, MadLiquid şi Dubase vor completa line-up-ul"
, a mai spus Aldea.

Atmosfera de petrecere va fi întreţinută şi de locaţia cu totul specială în care are loc festivalul, şi anume Aleea Muzeului Etnografic, care a inspirat şi denumirea întregului festival, fiind o zonă uşor accesibilă şi destul de aproape de oraş.

Mioritmic a mai crescut cu un an, aşadar creşte şi numărul petrecăreţilor aşteptaţi şi, implicit, dimensiunile corturilor, două dintre acestea având o capacitate de 2.500 de persoane, iar al treilea, de 3.000 de persoane. De asemenea, organizatorii pun la dispoziţie două garderobe şi o zonă de acces mărită, împărţită pe culoare pentru cei care vor să cumpere bilete, cei care au deja tichete cumpărate şi invitaţii.

"Dorim să creştem de la an la an, să oferim un motiv în plus tinerilor din toată ţara şi din Europa să viziteze Clujul. Vrem ca Mioritmic să ofere o experienţă memorabilă, atât pentru public cât şi pentru artişti", a încheiat Aldea. Festivalul Mioritmic are loc între 10-11 octombrie de la ora 22:00, iar biletele pot fi achiziţionate în avans sau direct de la faţa locului.

 

Comenteaza