Dezbatere explozivă la Berăria Culturală: cât costă de fapt Capitala Europeană a Tineretului

 Dezbatere explozivă la Berăria Culturală: cât costă de fapt Capitala Europeană a Tineretului
La cea de-a XXX-a ediţie a Berăriei Culturale, ce va avea loc în această seară, se anunţă o dezbatere explozivă. Întreaga conducere a Federaţiei Share, alături de directorii responsabili din Primăria clujeană, vor discuta pe tema organizării şi desfăşurării proiectului Cluj - Capitală Europeană a Tineretului.

Astfel, titlul evenimentului, „316 zile şi întrebări", este semnificativ, fiind menit să ofere răspunsuri la întrebările şi dilemele legate de viziunea, programul şi finanţarea evenimentelor din cadrul acestui mega-proiect comunitar.

Organizatorul şi moderatorul dezbaterii, jurnalistul şi istoricul Ion Novăcescu, şi-a propus să-i adune sub aceeaşi cupolă pe organizatorii proiectului şi pe critici. „Dezbaterea aceasta, cu cărţile pe masă, era obligatorie, după ce a aparut dezvăluirea că mai multe instituţii de presă au contactat managerii DJ-lor Avicii şi Guetta şi că au obţinut preţuri mai joase decât cele contractate de Federaţia Share", arată el.

De asemenea, în spaţiul public au fost lansate şi acuzaţii vehemente referitoare la costul real al participării unor artişti străini în cadrul Festivalului Untold. Aceste acuzaţii vizează inclusiv posibilitatea fraudării banilor publici, în condiţiile în care federaţiei Share i s-au alocat 400.000 de euro de la bugetul local. Pe de altă parte, în ultima perioadă au apărut critici din ce în ce mai acide referitoare la lipsa unei viziuni şi strategii a evenimentelor, la programul şi derularea acestora, pe întregul an 2015.

Toate aceste întrebări şi dileme îşi vor afla răspunsul în această seară, de la ora 19:00,în Sala Euphoria a Fabricii de bere Ursus.

Berăria Culturală este un proiect cultural-comunitar al Fundaţiei Armonia care a intrat în cel de-al treilea an de activitate.

 

Comenteaza