Apropierea Paştelui se face simţită: concert de pricesne şi muzică bisericească

Apropierea Paştelui se face simţită: concert de pricesne şi muzică bisericească
Cu trei săptămâni rămase până la Paşte, la Cluj s-a dat startul evenimentelor dedicate acestei sărbători. Un prim concert prepascal va avea loc duminică de la ora 18:00 la Casa de Cultură a Studenţilor.

Spectatorii se vor putea bucura de pricesne, muzică bisericească și cultă aduse în scenă de interpreți de folclor, grupuri vocale, coruri și soliști instrumentiști.

"Ineditul acestui spectacol este că aduce pe scenă valori ale muzicii care nu se limitează la un singur gen. De la pricesne cu rezonanță regională și până la piese clasice, care au fermecat generații întregi în toată lumea, de la rapsozi și până la interpreți de renume, toate îi vor introduce pe spectatori în atmosfera specifică sărbătorilor pascale", susţin organizatorii.

Pe scenă vor urca Grupul vocal al Parohiei ortodoxe Mărișel, Corul „Jubilate" al Capelei Greco-Catolice „Sf. Iosif" din Cluj-Napoca şi Grupul vocal al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, format din Mariana Morcan, Ioana Breda Morar, Iulia Bucur, Mădălina Mârza, Andreea Ciupe, Corina Cherecheș, Grigore Sâmboan, Adrian Buză și Ionuț Koblicska.

De reuşita evenimentului se vor ocupa şi soliștii instrumentiști Roxana Țintea, Sergiu Cebotari, Veronica Costantin, Ciprian Istrate, Claudiu Cotârlă, Alin Roman, Ovidiu Barteș, alături de Orchestra Profesionistă "Cununa Transilvană" a CJCPCT Cluj, condusă de prof. Ovidiu Barteș.

Comenteaza