Percheziţii la două instituţii culturale din Transilvania. Poliţiştii au descins şi la Muzeul de Istorie al Transilvaniei din Cluj

Percheziţii la două instituţii culturale din Transilvania. Poliţiştii au descins şi la Muzeul de Istorie al Transilvaniei din Cluj
Mai multe percheziţii au avut loc marţi la două muzee: din Bistriţa, respectiv din Cluj-Napoca. Acţiunea a fost coordonată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj şi are legătură cu un dosar care vizează infracţiuni de braconaj arheologic.

Potrivit primelor informaţii, poliţiştii clujeni au efectuat percheziţii atât Complexul Muzeal din Bistriţa, cât şi la Muzeul de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca, într-un dosar în care este vizat un angajat al muzeului din Bistriţa care ar fi făcut trafic cu obiecte de patrimoniu.

La Cluj au fost făcute percheziţii în biroul unui cercetător clujean de la Muzeul de Istorie al Transilvaniei din Cluj, care ar fi realizat o expertiză pentru un obiect de la muzeul din Bistriţa. Potrivit informaţiilor furnizate de Carmen Ciongradi, directoarea muzeului clujean, poliţiştii ar fi percheziţionat doar biroul cercetătorului Mihai Rotea, fost director adjunct al instituţiei.

Potrivit unor surse din anchetă, oamenii legii ar fi ridicat mai multe bunuri cu valoare de patrimoniu.

 

Comenteaza