27 de morminte vandalizate într-un cimitir din Cluj-Napoca FOTO

27 de morminte vandalizate într-un cimitir din Cluj-Napoca FOTO
Mai multe morminte dintr-un cimitir din Cluj-Napoca au fost vandalizate. Un clujean a avut un şoc în momentul în care a mers la mormântul tatălui său şi a văzut dezastrul. A alertat de urgenţă autorităţile, care încearcă acum să îi prindă pe făptaşi.

În total 27 de morminte au fost vandalizate. Mai multe cruci au fost culcate la pământ sau făcute bucăţele. Deşi autorităţile au fost alertate de cinci zile, oamenii legii nu au reuşit să le dea de urmă profanatorilor.

"În data de 8 august o persoana a sesizat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj că în cimitirul de pe strada Crişan a fost vandalizat mormântul tatălui său. În urma cercetărilor la faţa locului, oamenii legii au identificat un număr de încă 26 de morminte în aceeaşi situaţie. În continuare se desfăşoară cercetări pentru identificarea, prinderea şi tragerea la răspundere legală a autorilor", a declarat pentru ZIUA de CLUJ, comisarul şef Daniel Boie.

Potrivit legislaţiei în vigoare, profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Cel mai probabil, păgubiţii vor fi nevoiţi să repare mormintele cu bani din propriul buzunar, iar costurile nu sunt deloc mici.

Nu este pentru prima dată când în acest cimitir au loc astfel de incidente nefericite. În urmă cu doi ani, monumentul care comemorează tratatul de la Trianon a fost vandalizat. Cimitirul Crişan se află în administrarea Consiliului Local Cluj-Napoca.

Comenteaza