Profanatorii de morminte din cimitirul Crişan au fost prinşi

Profanatorii de morminte din cimitirul Crişan au fost prinşi
În urmă cu aproape două săptămâni, mai multe morminte dintr-un cimitir din Cluj-Napoca erau vandalizate. Oamenii legii au fost alertaţi de urgenţă, însă cei doi făptaşi au fost prinşi abia acum.

26 de morminte din cimitirul Crişan au fost vandalizate la începutul acestei luni. Alerta a fost dată de un clujean care a avut un şoc în momentul în care a mers la mormântul tatălui său şi a văzut dezastrul. Oamenii legii au început de urgenţă cercetările pentru a-i prinde pe făptaşi, însă cei doi au fost descoperiţi abia după 10 zile.

În urma investigaţiilor desfăşurate, poliţiştii din Cluj-Napoca au identificat doi minori, bănuiţi de distrugerea unoramenajări funerare de pe mai multe morminte. Pe 8 august, poliţia a fost sesizată cu privire la distrugerea mai multor amenajări funerare din incinta cimitirului de pe str. Crişan. În urma cercetărilor efectuate, au fost depistaţi doi minori, de 15 şi 11 ani, din Cluj-Napoca, care vandalizat 26 morminte din incintă, prin dislocarea şi distrugerea plăcilor funerare şi a crucilor.

Potrivit legislaţiei în vigoare, profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă, însă cazul de faţă este unul mai delicat fiind vorba de doi minori. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau de morminte, faptă pedepsită de Codul Penal.

Comenteaza