Bivolaru, prezentat instanței clujene. Va fi judecat într-un dosar de trafic de persoane

Bivolaru, prezentat instanței clujene. Va fi judecat într-un dosar de trafic de persoane
Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost prezentat, marți, unei instanțe a Curții de Apel Cluj (CAC), unde va fi judecat într-un dosar de trafic de persoane. Alături de Gregorian Bivolaru urmează să fie audiați alți 19 de inculpați, prezenți și ei la înfățișarea de marți.
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

La începutul ședinței, instanța de judecată a decis, la cererea avocatului lui Gregorian Bivolaru, ca audierile să se desfășoare cu ușile închise, într-o ședință nepublică, iar ulterior a decis amânarea cauzei, pentru angajarea unui apărător de către părțile vătămate, informează agerpres.ro.

Procesul a avut mai multe termene. De fiecare dată au fost amânări din cauză că nu era prezent Bivolaru. Acesta și alte 19 persoane vor fi judecate la CAC pentru trafic de persoane, după ce, în aceeași cauză, Tribunalul Cluj l-a achitat în 2015, într-un dosar instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism și trimis în judecată în 2007.

Bivolaru a fost prins în Franța, pe 26 februarie, în urma colaborării dintre Poliția Română și autoritățile franceze. Autoritățile de aplicare a legii din Europa și EUROPOL au lansat, la începutul anului în curs, site-ul www.eumostwanted.eu, care ajută la depistarea celor mai căutați infractori ai Europei.

România apărea pe acest portal cu doi urmăriți, printre care era și Gregorian Bivolaru, pe numele căruia exista un mandat de executare a șase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor. Liderul spiritual al MISA a fost condamnat definitiv, în 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), la șase ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

Bivolaru fusese achitat în 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanța supremă a casat sentința și a dispus rejudecarea dosarului. După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul București în urma sentinței definitive date de ICCJ. Pe numele lui a fost emis și un mandat de urmărire internațională.

Bivolaru a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupție sexuală, trafic de minori, act sexual cu un minor în formă continuată, act sexual cu un minor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României. A reușit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reținut, în 2005, de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, Suedia i-a acordat azil politic.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza