Episcopul Florentin Crihălmeanu se roagă pentru unitate şi dialog între biserici

Episcopul Florentin Crihălmeanu se roagă pentru unitate şi dialog între biserici
Episcopul catolic de Cluj-Gherla îndeamnă credincioşii să se roage pentru reușita dialogului dintre Bisericile Ortodoxă și Catolică, care s-au reunit în Italia, în cadrul Comisiei Mixte Internaționale de Dialog Teologic.

La Francavilla al Mare din provincia Chieti, regiunea Abruzzo, Italia, se desfășoară, în perioada 15-22 septembrie, cea de-a 14-a Sesiune Plenară a Comisiei Internaționale pentru Dialogul Teologic dintre Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe, relatează agerpres.ro.

"Ne rugăm în continuare Bunului Dumnezeu să putem face pași semnificativi în acest dialog, invităm și comunitățile noastre să se roage: așa cum aici, Arhiepiscopul Bruno Forte a invitat toate comunitățile Arhidiecezei de Chieti-Vasto, să se unească în rugăciune, la fel îi invităm și pe credincioșii noștri să se roage, pentru ca Bunul Dumnezeu să ne lumineze și, într-adevăr să putem face progrese pe drumul Unității, despre care, sigur, nimeni nu știe când și cum se va realiza, dar toți am dori să fie un drum cât mai bun și mai plăcut lui Dumnezeu", a declarat, marți, într-un comunicat, Florentin Crihălmeanu, care participă la lucrările respectivei comisii.

Cele două Biserici au nevoie de unitate, să fie "o singură Biserică Creștină care să conducă poporul unit", a mai spus Episcopul catolic de Cluj-Gherla. Comisia a fost înființată de Papa Ioan Paul al II-lea și de Patriarhul Ecumenic Dimitrios I, pe 30 noiembrie 1979.

Comenteaza