Zilele în care inima Clujului va bate nemțește

Zilele în care inima Clujului va bate nemțește
Herbstfest sau "Zilele Clujului German" vine cu și mai multe surprize decât în anii precedenți, cu bere, cârnați bavarezi, ștrudele, produse pe toate gusturile, și spectacole și activități pentru toate vârstele.

Pentru că e a cincea ediție, putem să spunem că a devenit deja o tradiție ca primul week-end din octombrie să fie german, la Cluj, așa că, organizatorii festivalului îi așteaptă pe clujeni în Piața Unirii, de vineri 30 septembrie - până duminică 2 octombrie, să petreacă împreună nemțește.

Ludger Thol, președintele Clubului Economic German din Transilvania de Nord a spus că în acest an se așteaptă ca numărul participanților să atingă 15.000 de persoane, în creștere față de anii anteriori, ceea ce nu ar fi deloc surprinzător având în vedere că organizatorii au structurat festivalul pe trei componente - divertisment, cultură și afaceri, toate cu scopul, declarat, de a facilita contactul cu tradiţiile, valorile şi modul de viaţă german, câtor mai mulţi clujeni.

Ediția din acest an al Festivalului de Toamnă al Economiei Germane-Herbstfest, organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord - DWNT şi Avalon Events, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca, la care și-a anunțat participarea și ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, ocupă centrul Clujului, pentru trei zile, nu doar cu bere, cârnăciori și muzică germană, ci și cu workshop-uri și ateliere de job matching și recrutare sau sesiuni de business networking cu participare internațională, cu scopul de a promova cultura germană și activitatea Clubului către publicul larg și către mediul de afaceri din Transilvania.

Evenimentele desfășurate în parteneriat cu organizatii de caritate sau din serviciul public incluse în programul festivalului în acest an sunt un mesaj al comunității oamenilor de afaceri germani prin care vor să transmită clujenilor interesul pentru problemele comunității. Astfel, vineri, de la ora 15,00 cei care vor veni în Piața Unirii, vor avea ocazia să învețe tehnici de prim-ajutor, demonstrate live de cei de la Serviciul de Ambulanță Cluj și Serviciul de ajutor Maltez în Româna, iar de vineri până duminică, între 12 și 18, în Piața Unirii se va juca Minigolf contra cancer în parteneriat cu Asociația Little People și cu susținerea Golfee.

În acest week-end și câinii sunt germani la Cluj. Copiii sunt așteptați, pe lângă ateliere de robotică ori spectacole de teatru, şi la o demonstrație de dresaj cu câini ciobănești germani.

Tinerii în căutarea oportunităților de angajare vor avea șansa de a fi recrutați şi de a participa la workshopuri și ateliere de recrutare și job matching oferite de reprezentanți ai firmelor germane prezente la festival.

Ca la fiecare ediție de până acum, cepul primului butoi de bere va fi dat de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, marcând astfel deschiderea oficială a festivalului.

 

 

Comenteaza