Aurelia Cristea, distinsă cu "Crucea Transilvană"

Aurelia Cristea, distinsă cu
Mitropolitul Andrei i-a oferit ieri această distincţie deputatului pentru sprijinul acordat Bisericii, dar şi pentru modul în care s-a luptat pentru legea care interzice fumatul în spaţiile publice închise.

Evenimentul a avut loc miercuri, la finalul slujbei de sfințire a Bisericii „Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir" din Cluj-Napoca. Distincţia i-a fost înmânată de Înalt Preasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Sălajului şi Maramureşului.

"Este o încununare a stăruinţei şi străduinţei în sprijinul binelui comun, manifestată atât prin sprijinul acordat edificiului care s-a sfinţit ieri, cât şi prin alte asemenea acţiuni pe care le-am susţinut. Este şi o apreciere din partea corpului clerical, în frunte cu Înalt Preasfinţia Sa, faţă de impactul benefic al legii privind interzicerea fumatului în spaţiile publice închise, îndeosebi în ceea ce îi priveşte pe copii şi pe tineri. Este, pentru mine, o apreciere care creează un echilibru pentru toată activitatea mea politică şi socială", a declarat Aurelia Cristea, pentru ZIUA de CLUJ.

Înfiinţată de fostul Mitropolit Bartolomeu Anania, "Crucea Transilvană" este cea mai înaltă distincţie oferită de Mitropolia Clujului și este acordată pentru sprijinul dat Bisericii şi comunităţii.

Între cei care au primit până acum "Crucea Transilvană" se numără regele Mihai I al României, academicianul clujean Ionel Haiduc, fost preşedinte al Academiei Române, foştii premieri Emil Boc, Mugur Isărescu, Radu Vasile şi Victor Ponta, rectori şi profesori universitari precum Andrei Marga, Marius Bojiţă, Constantin Ciuce sau Vasile Puşcaş, oameni de afaceri precum Ioan Rus, Horia Ciorcilă sau Ovidiu Turcu, dar şi lideri ai administraţiei locale, printre care şi preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe. Lista îl include şi pe teologul iezuit Ivan Marko Rupnik, pictor agreat de Papa Ioan Paul al II-lea şi Benedict al XVI-lea.

Comenteaza