Românii de la capătul lumii. Un clujean face statistici despre consumul de bere în Australia

Românii de la capătul lumii. Un clujean face statistici despre consumul de bere în Australia
Clujeanul Tudor Mariş a plecat în urmă cu 10 ani la capătul lumii şi a ales Australia pentru a începe un nou capitol în viaţa sa, cât mai departe de România. Singur şi departe de casă, după greutăţile începutului, a reuşit prin forţe proprii să fie angajat la o companie japoneză unde face statistici.

Tudor Mariş (34 de ani), născut şi crescut în Cluj-Napoca, a absolvit în 2005 Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) şi a lucrat, încă din anul II, ca analist vânzări pentru o companie producătoare de dulciuri. Un an mai târziu s-a decis să emigreze, din motive personale, dar şi după ce a constatat că este nemulţumit de tot ce însemna România în acel moment.

"În topul motivelor era o nemulţumire puternică în ceea ce priveşte tot ce însemna România la momentul acela. Cei mai mulţi protestatari şi revoluţionari sunt tineri, probabil că totul începe în momentul în care laşi în urmă copilăria şi realizezi, ca adult, că eşti pe cont propriu şi statului nu îi pasă de tine la fel de mult ca părinţilor. În cazul meu, simţeam că statului nu îi pasă nu doar de mine, dar de nimeni altcineva în afară de eterna oligarhie. Eu nu am suficient curaj sau determinare să încep sau să mă alătur unei revoluţii, aşa că am făcut ce am putut - am îndepărtat sursa de stres îndepărtându-mă pe mine", a povestit tânărul.

Povestea integrală AICI.

Comenteaza