Grefierii din Cluj au protestat faţă de diferenţele salariale existente

Grefierii din Cluj au protestat faţă de diferenţele salariale existente
Peste o sută de grefieri de la Palatul de Justiţie Cluj au protestat, luni, nemulţumiţi de diferenţele salariale din sistem.

Grefierii din Cluj-Napoca au ieşit în faţa instituţiei, plimbându-se pe trotuar până la intrarea în Tribunal, pe Calea Dorobanţilor.

"Revendicările noastre, ale Federaţiei Projust, au fost transmise Ministerului Justiţiei. Suntem nemulţumiţi de faptul că printr-o adresă a ministerului din 19 ianuarie cu proiectul de buget pe 2017 transmis Ministerului Finanţelor Publice s-au inclus fondurile pentru achitarea drepturilor salariale pentru magistraţi raportate la o valoare de referinţă de 405 lei, la care se adaugă majorarea de 10%, fără a se include sumele necesare pentru plata salariilor în raport de acelaşi nivel de referinţă sectorială şi pentru personalul auxiliar de specialitate", a declarat una dintre grefierele participante la protest.

Protestul spontan a durat circa o oră, iar la manifestare au luat parte grefieri de la Curtea de Apel, Tribunal, Tribunalul Comercial, Judecătorie.

Proteste similare au avut loc şi în Alba, Prahova şi Constanţa. 

Comenteaza