Câine, găsit de proprietar împuşcat în gât. Patrupedul a fost trimis la Cluj pentru examinare - VIDEO

Câine, găsit de proprietar împuşcat în gât. Patrupedul a fost trimis la Cluj pentru examinare - VIDEO
Proprietarul spune că şi-a găsit câinele, marţi dimineaţa, cu o rană în zona gâtului. Poliţia cercetează cazul.

Incidentul s-ar fi petrecut în noaptea dinspre luni spre marţi, la o spălătorie din Dej. Câinele a fost găsit rănit, dimineață, de proprietarul său. "Aseară era OK, i-am dat de mâncare. Azi-noapte, undeva, cineva și-a bătut joc de el. Nu încurca pe nimeni, e foarte cuminte, nu iese din curte...

Dacă iese din curte, undeva la 50 de metri în jur. Dimineață l-am găsit în picioare, tremura tot... Inițial am crezut că rana a fost provocată prin strangulare. L-am adus aici la doamna doctor. La rănile care le are, numai împușcat a putut fi", a povestit proprietarul câinelui.

Bărbatul a dus imediat câinele la un cabinet pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale de specialitate, relatează dej24.ro.

"Cățelul a trebuit anesteziat din cauza plăgilor multiple care erau la nivelul gâtului. Ulterior, am început să examinăm plăgile și ne-am dat seama că ele ar putea să fie din cauza unei împușcături.

I-am curățat plăgile, l-am stabilizat și am considerat că ar trebui să fie văzut de un medic specialist de la Cluj, unde sunt specialiști în medicină legală. Până acum nu am mai văzut astfel de cazuri, doar la necropsie, în timpul facultății, care erau animale decedate", a declarat medicul veterinar Ioana Geană.

Reprezentanții Asociației Anima Pro Terra sunt șocați de cele petrecute. "Este anormal, un act de cruzime împotriva animalelor și nu este normal ca cineva să umble liber și să împuște animale într-un loc public. Acest cățel se afla în incinta unei spălătorii auto. S-a făcut plângere la poliție și aceștia urmează să găsească vinovatul și să stabilească pedeapsa. În Dej nu ne-am mai întâlnit cu câini împușcați. Este un câine de rasă, cu stăpân", a explicat Georgeta Maria Danciu, reprezentant al Asociația Anima Pro Terra.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz. Făptașul, care va fi cercetat pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, riscă închisoarea de la trei luni la un an sau amendă.

Comenteaza