Manifestări dedicate Zilei Eroilor la Cluj

Manifestări dedicate Zilei Eroilor la Cluj
Ceremonii militare şi religioase de depuneri de jerbe şi coroane de flori, de Zilua Eroilor, la Cluj-Napoca.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ceremoniile vor avea loc în 25 mai 2017, la ora 12.00, în următoarele locaţii:

- Cimitirul Eroilor din Calea Turzii (mun. Cluj-Napoca), la Monumentul Ostaşului Român şi la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989;
- Cimitirul Eroilor de la Muntele Rece (comuna Măguri Răcătău);
- Monumentul Rezistenţei Anticomuniste str. Cardinal Iuliu Hosu (mun. Cluj-Napoca);
- Monumentul Eroului Aviator Plt. Adj. Traian Dârjan-Cimitirul Someşeni;
- Troiţa de pe Feleac (comuna Feleacu).

Cu această ocazie, având în vedere prevederile HG nr. 314/11.05.2017 pentru aprobarea Programului manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor, autorităţile administraţiei publice locale organizează cu sprijinul şi participarea garnizoanelor militare, unităţilor şcolare, cultelor religioase, asociaţiilor de veterani şi al altor organizaţii neguvernamentale ceremonii de depunere de coroane şi jerbe de flori, precum şi programe proprii de comemorare a eroilor României, în funcţie de specificul local, în principal la marile mausolee ale eroilor, precum şi la cimitirele şi parcelele de onoare.

În Ziua Eroilor la ora 12:00 în toate lăcaşurile de cult se trag clopotele, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se păstrează un moment de reculegere.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război se proclamă Ziua Eroilor „Sărbătoare Naţională a Poporului Român în cea de-a 40-a zi de la Sfintele Paşti, Ziua Înălţării Domnului Iisus Hristos, potrivit tradiţiei româneşti", respectiv, joi, 25 mai.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, va participa joi la ceremonia militară şi religioasă de la Muntele Rece, iar subprefectul Zoltán Györke va fi prezent la ceremonia desfăşurată în Cimitirul Eroilor din Calea Turzii.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza