Supertare! Un solist celebru, cu 16 premii Grammy, vine să cânte la Cluj VIDEO

Supertare! Un solist celebru, cu 16 premii Grammy, vine să cânte la Cluj VIDEO
Muzicienii celebri continuă să vină la Cluj. La toamnă vom avea un superconcert.

Gordon Matthew Thomas Sumner, cunoscut sub numele de scenă de Sting, este un celebru muzician englez care vine să întregească galeria vedetelor care au concertat de-a lungul ultimilor ani la Cluj.

I-am văzut pe Beyonce, Scorpions, Julio Iglesias, Roxette, Lara Fabian, Thomas Anders, Jose Carreras, pe DJ-ii de pe scenele Untold şi Electric Castle, îi aşteptăm vara aceasta pe Depeche Mode şi Andrea Bocelli. Iar la toamnă urmează Sting, interpretul unor piese arhicunoscute, precum Desert Rose, ajuns acum la 65 de ani.

Concertul de la Cluj va avea loc în Sala Polivalentă, în 17 octombrie. Sting are programate mai multe spectacole în Europa de Est în acea perioadă, în cadrul "57th & 9th Tour": va fi la Talinn, St. Petersburg, Kaunas, Cracovia, Budapesta. La Cluj va sosi de la Skopje, capitala Macedoniei, unde va concerta în 15 octombrie. În aceste zile, Sting concertează în Suedia şi în Norvegia.

Sting este un nume uriaş al muzicii internaţionale. Înaintea carierei remarcabile de artist solo a fost liderul vocal, principal compozitor şi basist al trupei rock The Police, din anii 1970-1980. Ca muzician solo şi ca membru al trupei The Police, Sting a vândut 105 milioane de înregistrări şi a fost distins cu 16 premii Grammy.

Sumner s-a născut în Wallsend, lângă Newcastle-upon-Tyne, în nordul Angliei. Tatăl său era patronul unei lăptării. De la o vârstă fragedă, Sumner voia sǎ fie muzician. Primul sǎu aranjament muzical a fost oriunde ar fi primit o slujbǎ, interpretând cântece dupǎ amiază, în weekend, în timpul vacanţei de la colegiu şi la predare.

El cânta cu formaţii locale de jazz precum Phoenix Jazzmen, the Newcastle Big Band şi Last Exit. Sting afirmă că şi-a primit porecla de când era cu formaţia Phoenix Jazzmen. Într-un concert purtase un pulover cu dungi negre şi galbene, iar leader-ul formaţiei, Gordon Solomon, a observat că arată precum o albină. Şi a primit numele de scenă „Sting" („Înţepătură").

Biletele pentru concertul din Cluj-Napoca se vor pune în vânzare pe data de 15 iunie, ora 10:00, pe www.eventim.ro, însă membrii fan clubului Sting vor avea posibilitatea să îşi achiziţioneze biletele mai devreme, începând de marţi, 13 iunie.

Comenteaza