Exerciţiu pentru siguranţa pasagerilor, pe aeroportul "Avram Iancu" din Cluj

Exerciţiu pentru siguranţa pasagerilor, pe aeroportul
Procedurile de lucru inter-instituţionale precum şi consolidarea reflexelor de cooperare într-o situaţie ipotetică privind descoperirea unui bagaj suspect, au fost evaluate, joi, printr-un exerciţiu care a avut loc la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu" din Cluj.

Joi, 27.07.2017, în intervalul 14:00 - 15:30, la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu" Cluj s-a desfăşurat un exerciţiu care a avut ca obiective evaluarea procedurilor de lucru inter-instituţionale şi consolidarea reflexelor de cooperare într-o situaţie ipotetică privind descoperirea unui bagaj suspect.

Exerciţiul survine după incidentul de la zborul cu destinaţia Londra - Lutton, care ar fi trebuit să decoleze miercuri dimineaţa la ora 5.55 de pe Aeroportul din Cluj şi care a plecat cu aproape 3 ore întârziere din cauza unei alarme care s-a dovedit a fi falsă, a unui călător care a spus că are o bombă în bagajul de cabină, oamenii legii reţinând aeronava la sol pentru verificări.

Potrivit comunicatului transmis de Aeroportul Internaţional „Avram Iancu" Cluj, exerciţiul nu a afectat traficul aerian şi nici activităţile curente desfăşurate în aeroport.

Bistriţeanul de 44 de ani care a ameninţat, miercuri dimineaţa, că are o bombă în bagaj, imediat după îmbarcarea în avionul Cluj-Londra, este urmărit penal şi riscă până la 10 ani de închisoare.

Comenteaza